Dukhan beste reistijd

Het weer in Dukhan

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Dukhan te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Dukhan? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Dukhan

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Dukhan:Echt onaangenaam heet is het van mei t/m oktober, de temperaturen lopen soms wel tegen de 50°C aan en met een luchtvochtigheidsgraad van 90% wil je daar echt niet op je strandmatje de zon aanbidden. Daarom ga je van dit oliestaatje in de wintermaanden genieten! De temperatuur is dan lekker. December en januari hebben wel grote kans op fikse regenbuien, die één maal heel hevig een paar uur klettert en dan weer plaats maakt voor de zon. In maart begint de lente wat in Dukhan inherent kan staan aan hevige zandstormen. Conclusie: december t/m februari is de beste reistijd voor Dukhan.


Reisadvies
Voor Quatar geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
3 september Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Dukhan

Beste foto's & tips van Dukhan

'1108878' door herman m '1108878' door herman m

QatarDukhan

QatarDukhan

Bir Zekreet

herman m

Bir Zekreet ligt in het westen van Qatar, nabij de plaats Dukhan, relatief ver van de moderne hoofdstad Doha. Het eeuwenoude woestijngebied kenmerkt zich door de bijzondere kalkstenen sculpturen die surrealistisch overkomen. Door de jaren heen heeft de harde zeewind het zachte zand doen wegwaaien. Nu staan alleen nog de imposante skeletten van kalksteen overeind.

Laat kaart zien