Doha image

Doha


Beste reistijd

Doha
Qatar
Cadurge

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Doha

Het weer in Doha

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Doha te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Doha? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Doha

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Doha:Echt onaangenaam heet is het van mei t/m oktober, de temperaturen lopen soms wel tegen de 50°C aan en met een luchtvochtigheidsgraad van 90% wil je daar echt niet op je strandmatje de zon aanbidden. Daarom ga je van dit oliestaatje in de wintermaanden genieten! De temperatuur is dan lekker. December en januari hebben wel grote kans op fikse regenbuien, die één maal heel hevig een paar uur klettert en dan weer plaats maakt voor de zon. In maart begint de lente wat in Qatar inherent kan staan aan hevige zandstormen. Conclusie: december t/m februari is de beste reistijd voor Qatar.