Pakistan

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Pakistan image

Japan deel 4

Pakistan
Azië
Kvrooij

Japan deel 4

Al met al was het geweldig om mee te maken, we hadden ook mazzel met het weer want de zon scheen volop, en we konden in een t-shirtje buiten lopen, dat maakt het natuurlijk extra lekker. Toen het festival af was, zaten er nog een stel Jappanners na te borrelen en wij moesten er ook bij komen zitten en een sake en wat Japanse nootjes (ja, Japanse mix kennen ze hier ook) mee pakken, hartstikke leuk. We zijn blij dat we hier bij zijn geweest.
Woensdag hebben we de hele dag getreint, dat werkt echt perfect hier. We hebben in Nederland een Japanse treinpas gekocht voor 365,00 euro p.p. en dat is echt een koopje. We kunnen 21 dagen onbeperkt door Japans reizen met de trein en de pas hebben we er al dubbel en dwars uit. Alle treinen sluiten prima op elkaar aan, ze rijden op tijd, alle stoelen zijn gereserveerd, dus je kunt altijd zitten en het gaat razendsnel.
Woensdag zijn we om 8.05 uur uit Takayama vertrokken en `s middags om half 5 stonden we 1100 kilometer verderop in Beppu, uitgerust en wel!
We zijn nu dus in Beppu, het staat er hierom bekend dat het erg vulkanisch is en er zijn veel warmwaterbronnen. Gisteren zijn we naar 6 van dit soort bronnen gaan kijken, ze hadden allemaal een verschillende kleur, varierend van fel blauw, tot steenrood, heel apart.
Er is ook een Onsen (badhuis) waar ze een modderbad bij hadden en daar zijn we gisteren in geweest, lekker kliederen! Er waren verschillende baden, een modderbad dus, maar ook een turks stoombad en nog andere warmwaterbaden (allemaal termaalbaden), heerlijk ontspannend, maar je stinkt wel drie uur tegen de wind in naar de rotte eieren! Na twee keer wassen is de lucht er volgens mij nog niet helemaal af.
Vandaag zijn we naar nog twee bronnen gaan kijken, een ervan was een geiser en de andere een felrood gekleurd ven. Daarna zijn we met een kabelbaan bovenop een berg gegaan waar we een mooi uitzicht over Beppu hadden. Daarna zijn we naar een badhuis gegaan en hebben we ons in laten graven in vulkanisch zand. Da`s wel heel apart, het is heel warm zand, en het is vooral heel zwaar op je lijf. Je moet gaan liggen en een dame schept het zand helemaal over je heen. Alleen je hoofd steekt dan nog boven het zand uit. Je blijft zo een minuut of twintig liggen (ondertussen krijg je het flink warm) en dan spoel je je af en gaat in een lekker warm bad zitten. Heerlijk ontspannend (wij komen straks helemaal relaxed terug in Nederland!).
Zo, dat was het wel weer zo`n beetje, morgen gaan we richting Aso en dan gaan we wandelen langs een vulkaan, ik ben benieuwd.

Heel veel groetjes van Kees en Karin
P.S. Van de week hadden we een toilet daar zat ook een ingebouwde fohn in om het zaakje weer droog te blazen! Pfffff.....

Foto's

c4575.jpg
c4575.jpg
Kvrooij
a3630.jpg
a3630.jpg
Kvrooij
a3630.jpg
a3630.jpg
Kvrooij
ab12c.jpg
ab12c.jpg
Kvrooij
ab12c.jpg
ab12c.jpg
Kvrooij
2e0d3.jpg
2e0d3.jpg
Kvrooij
2e0d3.jpg
2e0d3.jpg
Kvrooij