Karachi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Karachi image

Intens & ongemakkelijk

Karachi
Pakistan
Robertdewolf

Intens & ongemakkelijk

Pakistan 1998
Toen ik in 1998 in Pakistan was hield ik een dagboekje bij met al mijn ervaring. Toen bestond zoiets als Reisreporter.nl nog niet. Ik heb mijn oude dagboekje erbij gehaald en breng nu met terugwerkende kracht kort verslag uit van deze toch wel indrukwekkende reis.

Nederland - Dubai
Voordat je in Pakistan landt maak je eerst een tussenstop in Dubai. De pracht en praal van DIA (Dubai International Airport) is overweldigend. We, mijn broer en ik, waren er al eens eerder geweest toen we op weg naar Indonesia waren in 1991. Marmer en bladgoud lacht je toen en daarnaast kun je ook nog eens een Ferarri of een Porsche winnen tijdens je tussenstop. Nadat wij bijgetankt hadden vervolgenden we onze weg naar Pakistan.

Dubai - Pakistan
Buiten het feit dat een deel van de passagiers vlak voor de landing al op stond om de spullen te pakken was Pakistan een land om niet te vergeten. Niet typisch een vakantiebestemming, maar wel degelijke een culturele bestemming.

Pakistan
Wat kun je zeggen over Pakistan? De overweldigende hitte van het land, en met name van de stad Karachi, de geur van de intense kruiden die op elke hoek van de straat te koop zijn. De overweldigende armoede aan de ene kant, de rijkdom (met name in de hotels) aan de andere kant. Van begin tot het eind een ervaring om nooit te vergeten. Mede mogelijk gemaakt door het feit dat mijn beeld van de wereld toen nog minder verpest was door de bekende verschrikkelijke ontwikkelingen in de wereld.

Besef
Nu, terugkijkend op mijn reis, in de context van de ontwikkelingen in de wereld, besef ik me pas hoe bijzonder deze reis is geweest en ben ik dankbaar voor mijn ervaringen. Nu zou ik er echter niet zo snel naar toe gaan.

Foto's moet ik nog opzoeken, maar zullen asap geplaatst worden!