Oost-Timor malaria

Is er malaria in Oost-Timor en wat zijn de malaria gebieden Oost-Timor? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Oost-Timor, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Oost-Timor. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Oost-Timor verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Oost-Timor om te zien of jouw Oost-Timor reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Oost-Timor is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Oost-Timor

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Oost-Timor.  

Informatie over Oost-Timor

Meer Oost-Timor inspiratie

'396717' door An3ana '396717' door An3ana

Oost-TimorLospalos

Oost-TimorLospalos

Land van de slapende.

Over het verhaal van de jongen en de slapende krokodil wordt vaak gesproken in Oost-Timor. Het wordt gebruikt om de krokodil-achtige vorm van het eiland uit te leggen en waarom de Timorezen een speciale affiniteit hebben met de grote reptiel, die met name te vinden is langs de zuidkust van het land. Tijdens ons bezoek aan Oost-Timor hebben wij geen krokodillen gezien, maar wel hebben wij genoten van de prachtige ongerepte natuur tijdens onze, voornamelijk off-road, trip. Deze foto is gemaakt op een kustweg net buiten het plaatsje Com.

Laat kaart zien

Laatste Oost-Timor artikelen

Met onze reisgids Oost-Timor ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.