Wahibi Sands en omgeving

De Wahiba Sands zijn slechts een klein deel van het Empty Quarter. Als je dan zo verlaten en alleen op een duintop staat realiseer je je hoe onmetelijk groot dit gebied wel niet is. Zo ver als het oog kijken kan alleen maar zand en dat is dus een klein deel van dit gebied.

Informatie over Wahibi Sands en omgeving

Beste foto's & tips van Wahibi Sands en omgeving

'242699' door movos '242699' door movos

OmanWahibi Sands en omgeving

OmanWahibi Sands en omgeving

BEDU

movos

De oudste en meest authentieke bevolkingsgroep in Oman vormen de bedoeïenen (bedu). Van oorsprong is dit volk nomadisch, maar tegenwoordig veelal semi-nomadisch of zelfs sedentair (=op hun plaats blijvend). Op dit moment leidt minder dan 10% van de bevolking een semi-nomadisch bestaan door de veranderende moderne levensomstandigheden. De bedoeïenen leven met name in de woestijngebieden ten zuiden en westen van de hoofdstad Muscat.

'460904' door nita92 '460904' door nita92

OmanWahibi Sands en omgeving

OmanWahibi Sands en omgeving

Wahibi sunset

nita92

De mooie zandduinen van Wahibi Sands, een bestemming die een omleiding tussen Muscat en Sur zeker waard is. In konvooi crossen naar je kamp en onderweg kun je zo nu en dan nog wat van het leven van de Bedu zien. Hun traditionele manier van leven in de woestijn is echter snel aan het verdwijnen. Wat is er dan mooier dan in de vooravond een duin op te klimmen en te gaan genieten van de zonsondergang. Deze avond toonde onze ster zich van zijn mooiste kant.

Laat kaart zien

Laatste Wahibi Sands en omgeving artikelen

Zo ontdek je Oman off-road

Hoewel de Omaanse overheid met lichtsnelheid door het hele land brede asfaltwegen aanlegt, blijft het een van de meest interessante off-road bestemmingen ter wereld. Laat je je niet tegenhouden door een ondiep riviertje dat moet worden overgestoken? Lees dan verder.

Hoewel de Omaanse overheid met lichtsnelheid door het hele land brede asfaltwegen aanlegt, blijft het een van de meest interessante off-road bestemmin...