Wadi Shab

Tussen de hoofdstad Muscat en het dorpje Sur ligt de vallei Wadi Shab. Ze heeft minstens zeven turkooizen plassen, watervallen en terrassen met een overvloed aan mooie planten. Een van de plassen ligt verscholen in een grot. Avonturiers kunnen hier zwemmen en de grotten bezoeken.

Informatie over Wadi Shab

Beste foto's & tips van Wadi Shab

'517204' door ejbaaijens '517204' door ejbaaijens

OmanWadi Shab

OmanWadi Shab

Wandelen in Wadi's

ejbaaijens

Wandelen in Wadi Shab is een aanrader. Vanuit Muscat gingen we vroeg op pad naar. Het landschap is dor en droog en de bergen zijn rotsachtig met een oranjerode kleur. De weg er naar toe is al mooi. We komen bij Wadi Shab aan. Omdat het vroeg was waren er nog weinig mensen. Aan de ene kant zien we de zee, maar tussen de hoge bergen staat groenachtig zoet water. Het water komt vanuit de bergen en staat tussen de bergkliffen stil in heel kleine en grote meertjes. In het eerste deel staat niet veel water. daar maakte ik deze foto. Ik heb bewust de mensen erbij opgezet om de verhoudingen duidelijk te maken. We hebben er 2 uren gewandeld en hier en daar geklauterd. Niet een moeilijke tocht, maar wel lastig om niet teveel foto's te maken ;-) (wel lastig om foto's te maken met zulke grote verschillen in licht. Iemand tips hiervoor?)

'455186' door chateau '455186' door chateau

OmanWadi Shab

OmanWadi Shab

Een blik vol Omani's

chateau

In Wadi Shab hebben we de auto op een parkeerplaatsje weggezet en zijn te voet verder gegaan. De weg werd toch iets te smal. Echter niet voor de Omani's zelf. We werden ingehaald door een auto vol met jonge Omani's die op weg waren naar school.

Laat kaart zien