Oman stekker

Oman – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Oman, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Oman gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Oman gebruikt kunnen worden zijn : Type G
Stekker G

Informatie over Oman

'333570' door Bowral '333570' door Bowral

OmanCentraal Oman

OmanCentraal Oman

Vader en zoon

In de omgeving van Nizwa kun je heerlijke uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Misfah, een oud dorp dat tegen een berghelling is gebouwd. Ook het ruïnedorp Ghul is een bezoek meer dan waard. Onderweg kom je veel vriendelijk mensen tegen, zoals deze vader en zoon.

'303104' door Bowral '303104' door Bowral

OmanMuscat

OmanMuscat

Gedonder

Het 'gedonder' in veel Islamitische staten is nu ook overgeslagen naar Oman. Niet direct een land waar ik dit verwacht had, mede vanwege de relatief hoge levensstandaard van de 3,5 miljoen inwoners. Deze foto is in rustiger tijden genomen in de hoofdstad Muscat

'463145' door nita92 '463145' door nita92

OmanJebel Akhdar

OmanJebel Akhdar

In de landing

We hebben een aantal van deze vlinders gezien in Oman en ik wilde ze dolgraag op de foto hebben. De citrus butterfly oftewel Papilio demodocusis onderweg naar een geurend bloemetje. De oprolbare tong is al uit om de nectar uit de bloem te halen, Het was lastig om deze fladderende vlinder vast te leggen, maar het is gelukt.

Bekijk alle Oman foto's en tips