Sharqiya Sands

Foto door Reisreporter karinm

Ze je rij- en navigatievaardigheden op de proef in de Sharqiya Sands, een kastenjebruine zee van duinen en zand.

Informatie over Sharqiya Sands

Beste foto's & tips van Sharqiya Sands

'846640' door karinm '846640' door karinm

OmanSharqiya Sands

OmanSharqiya Sands

Ribbels in het zand 2

karinm

Omdat je bij een bezoek aan de woestijn echt niet genoeg kunt krijgen van de fraaie patronen in het zand, wil ik jullie ook nog even mee laten genieten van dit geribbelde duin. Tip: rijden in de woestijn is niet echt moeilijk, zorg wel dat je lucht uit je banden laat voor meer grip. Als je het niet aandurft om alleen te rijden, bieden sommige accomodaties een gids aan die voor je uit rijdt. Maar voordat je de woestijn in rijdt zijn er ook genoeg zelfbenoemde “gidsen” die je voor een geringer bedrag helpen om de woestijn te bedwingen. Hoe dan ook: het blijft een geweldige ervaring!

'1093914' door karinm '1093914' door karinm

OmanSharqiya Sands

OmanSharqiya Sands

Woeste golven van gee

karinm

De woestijn in Oman is gemakkelijk te bereiken, het is geweldig om hier met je eigen huurauto doorheen te crossen! Zorg wel dat je je banden deels laat leeglopen, bij het tankstation in Al Wasil, het toegangsdorp tot de woestijn, kunnen ze je hiermee helpen en bieden gidsen aan om je door het zand te leiden. Alles heeft dan natuurlijk wel z'n prijs. De golvende zandduinen bieden vooral bij zonsondergang een magisch aanzicht. Probeer tenminste één nachtje onder de sterrenhemel te blijven slapen, je weet niet wat je meemaakt. Er is weinig tot geen lichtvervuiling, dus de hemel schittert je tegemoet.

'845361' door karinm '845361' door karinm

OmanSharqiya Sands

OmanSharqiya Sands

Oorverdovende stilte.

karinm

In de Sharqiya sands is het goed toeven. We blijven er een nachtje, de autorit naar het tentenkamp, 1000 nights camp, is best spectaculair maar goed te doen. We hebben onze eigen bedoeïnentent, er is een prima restaurant en een bar gebouwd in een oude boot. Als de zon achter de zandduinen verdwijnt, wordt het donker, heel donker. En stil, heel stil. We lopen naar het eind van het tentenkamp om zo weinig mogelijk lichtvervuiling te hebben. Dan ontvouwt zich een hemel met miljoenen sterren, waarin de melkweg zich aftekent. Wat is de wereld toch mooi.

Laat kaart zien