Oman reisblogs

Wacht niet maar ga nu naar Oman!

sandravandijk was er (tot 09 mei 2009) Gepost op 07 jun 092 reacties

Wat een land, wat een mensen! Het is een land van 1000 en 1 nacht: mysterieus en mooi.
Van Muscat naar Sur naar Wahibi Sands, waar we geslapen hebben in de woestijn in een tent. Door naar Nizwa en daarna via het Jabal el Ahkbar gebergte door naar Wadi Bani Awf. Een onvergetelijke tour langs ravijnen en Falaj systemen (bewateringssysteem). Met schitterende vergezichten op een zeer smalle 'ezelspad' waar we drie uur lang geen mens gezien hebben. Van geiten tot kamelen. Met daarna nog een boottocht langs de kust van Oman met tal van dolfijnen om ons heen. Een bezoek aan de soukh in Muscat mag ook niet ontbreken. De mensen zijn aardig en niet agressief. Vooral onze twee kleine kinderen trokken veel aandacht met hun blonde lokken en groene ogen. Ze kregen allemaal een aai over hun bol. Omdat er zeer veel nationaliteiten in Oman wonen is het eten er ook naar. Eten is hier meer dan alleen eten; het is een genot voor je zintuigen. De geur van kruiden en specerijen.

Maar bezoek Oman nu! Het zal geen 2e Dubai worden zoals de Sultan beloofd heeft maar er wordt op dit moment wel veel gebouwd en aan de infrastructuur gewerkt. Dus het land verandert in rap tempo.

sandravandijk Positie 4488 (0 p.) Lid sinds 10-09-2008 Foto's en tips: 37 Blogs: 1 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
De Gran Canyon van Oman
blogfoto nr. 2
Wahibi Sands
blogfoto nr. 3
Muscat
blogfoto nr. 4
Varen langs de kust
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

hoi, het zijn Omanis
Ik kom er sinds 1998 en sinds toen is er al heel wat veranderd. Toen was ik de "enige" toerist, er was helemaal geen wegeninfrastructuur, 2 hotels in muscat, het was echt zo authentiek
Zelfs de soek nu in muscat is gemoderniseerd....
Naar de schilpadden gaan kijken kon je toen nog privé. Nu is het allemaal in groep etc...
Maar toch, het is een echte aanrader. Ik heb er veel localie vrienden ( eigenlijk familie ) en ze staan heel erg open voor andere culturen. Als single doorheen Oman gereisd, en nooit problemen ondervonden. Ook een mooi plek is Musandam ( het noorden van Oman) Ondertussen wordt daar ook hevig gebouwd...
Dus snel zijn is de boodschap

yuri

Door: yuri • Geplaatst op

Hey Sandra,
Ik wil ook gheel graag naar oman, leuke blog. Erg mooie foto's ook erbij! Kwam laatst een man uiot Qatar tegen en die moest ook bekennen dat Omanezen (of hoe heet dat) de aardigste zijn uit dat gebied.
groeten,
Yuri

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.