Rass al Jinz

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rass al Jinz image

Schildpadden spotten op het strand van Oman

Rass al Jinz
Oman
Me-over-ME

Schildpadden spotten op het strand van Oman

De avond valt en dan gebeurt het. Een grote roodbruine zeeschildpad komt met de golven in de rug aan land. Ik kan niet uitleggen hoeveel spanning haar aanwezigheid op het strand bij me oproept. Ik jubel van binnen, maar voel me ook hulpeloos als ik haar zo zie. Moet ik haar aanmoedigen, een duwtje de goede kant opgeven of gewoon stilletjes blijven staan?

Het nesten van zeeschildpadden is een van de meest bijzondere gebeurtenissen om mee te maken. Hóe bijzonder kun je lezen op Me over ME Travel.
Wil je het zelf wel eens zien? Lees dan verder.

WAAR EN HOE?
De meesten schildpadden (waaronder een paar heel zeldzame soorten!) komen aan land op de zachte zandstranden van Ras al Hadd en Ras al Jinz, en een paar andere plaatsen langs de kust.

Je zou zelf een plekje aan het strand uit kunnen zoeken en geluk hebben. Maar de meeste stranden waar schildpadden komen zijn afgesloten om de dieren te beschermen. Bovendien heb je een vergunning nodig om de schildpadden te mogen bezoeken. Daarom kun je beter met een gids op pad gaan. Meer informatie over de beste hotels en het verkrijgen van een vergunning kun je vinden via onderstaande link.

MEER INFORMATIE
http://www.meoverme.com/zeeschildpadden-spotten-oman/