Rass al Jinz

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rotsformaties op het strand bij Raz-al-Jinz

Rass al Jinz,
Oman


Tijdens onze rondreis door Oman bezoeken we ook het bijzondere Raz-al-Jinz. Hier kun je zeeschildpadden op het strand eieren zien leggen. Je mag hier alleen naartoe onder begeleiding van een gids, ter bescherming van de schildpadden. Deze excursies vinden 's avonds of 's nachts (richting zonsopgang) plaats. Ook voor kinderen is dit heel bijzonder en een echt avontuur.
Wij gaan 's avonds mee en genieten van deze bijzondere ervaring. We zien diverse schildpadden eieren leggen en ook kleintjes uit het ei kruipen en richting zee ploeteren.
Overdag is het strand vrij toegankelijk (en heel warm!), en zijn er geen schildpadden die je zou kunnen storen.
De volgende ochtend wandelen we naar het strand. We zien hier prachtige grillige rotsformaties, uitgesleten door de zee en de wind, met de prachtige kleuren fel afstekend tegen de strakblauwe lucht. Je ziet de sporen van de schildpadden nog lopen door het strand, en ook vinden we diverse eierschillen. Een echte aanrader, mocht je Oman bezoeken.

(zie ook mijn eerdere blog 'zeeschildpadden op het strand van Oman' voor meer informatie)

Oman is een echte aanrader om met kinderen naartoe te gaan. Het is afwisselend, avontuurlijk en een veilig land om in te reizen. Op zoek naar zeeschildpadden in het Ras al Jinz reservaat, slapen in een tent in de Wahiba Sands woestijn onder de sterrenhemel, als een sprookje uit 1001-nacht, snorkelen in kristalhelder water, struinen over de vismarkt of in de souk in Muscat, en natuurlijk een bezoek brengen aan de immense Sultan Qaboos Moskee.