Nizwah

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Oases in Oman

Nizwah,
Oman


Ongeveer een half uur rijden van Nizwa rijden we op een weg met veel haarspeldbochten. De bergen zijn droog en rotsachtig. Hier groeit niet veel meer. We gaan de laatste bocht in. Opeens komen we bij een dorpje midden in het groen. We parkeren de auto en gaan een stuk wandelen. Overal lopen kleine kanaaltjes die aangelegd zijn om het gebied te voorzien van water.
In Oman zijn heel veel van dit soort betonnen of aarden goten te vinden. Vrijwel elk dorp heeft zijn eigen falaj (systeem van irrigatiekanaaltjes). Hierlangs wordt water uit de bergen naar de dorpen gevoerd. Dit systeem bestaat al eeuwen lang in Oman.
Ik ben helaas de naam van het dorpje vergeten. Wij hadden een taxichauffeur in Muscat aangesproken en onze wens kenbaar gemaakt. Natuurlijk even onderhandeld over de prijs. Voor onze reis naar Oman had ik op internet al gezien wat de prijzen zijn van georganiseerde excursies. Die zijn behoorlijk hoog in Oman. Taxichauffeurs in Muscat zijn echter dolblij om zo'n excursie voor een duidelijk lagere prijs aan te bieden. Een andere goedkopere optie is om een auto te huren. Op zich zijn de wegen heel goed en zijn de steden goed aangegeven. Of ik dit dorpje gevonden zou hebben op eigen houtje? .....
Op de foto zie je zo'n irrigatiekanaaltje met de weelderige begroeiing er omheen.