Muscat image

Muscat


Reviews

Muscat
Oman
Rsnippelindenschot

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
6
Oman Muscat
Marcvankessel was hier 30 Apr 2016
Alhoewel ik Oman een super prachtig land vond, met een hele lieve bevolking, vond ik aan Muscat weinig aan. De grote moskee is een bezoek meer dan waard, maar dat is dan ook gelijk het enige wat de moeite was. Muscat is een schone stad en heel uitgestrekt. Je hebt sowieso een auto nodig om je te kunnen verplaatsen in de stad. Dichtbij Muscat (15 km) ligt Muttrah. De oudste stad van Oman en zeker de moeite om te bezoeken.
Stad
 • De grote moskee
 • Weinig bezienswaardigheden
 • Heel uitstrekt (dus auto nodig)
Review geplaatst op 2017-02-08
8
Oman Muscat
Marcvankessel was hier 30 Apr 2016
Muttrah, al sinds 3000 BC een belangrijke commerciele haven én de oudste stad van Oman. Het stadje (want qua oppervlakte net zo groot als Gorinchem) ligt ingeklemd tussen de bergen en de Perzische golf en heeft een aantal bezienswaardigheden die je gezien moet hebben als je in Oman bent, zoals de Muttrah souq (de grootste bazaar van Oman), de vismarkt (heel interessant om hier rond 6 uur 's-morgens rond te hangen) en de boulevard (corniche). Rond de avond is het een drukte van jewelste op de corniche. De Omani zitten, praten, schaken of vissen er. Aan de overkant zijn talloze terrasjes en eetgelegenheden. In de periode dat ik er was (Mei) heb ik er niet veel (westerse) toeristen gezien.
Stad
 • Authentiek
 • Souq
 • Vismarkt
 • Uitzicht
 • Druk (lokale bevolking)
Review geplaatst op 2017-02-08
8
Oman Muscat
PeterSnel was hier 30 Nov 2016
Vreemd, gastvrij, indrukwekkend, dat is Muscat. Soms een dorp, dan weer een metropool. Soms eeuwenoud, dan weer eigentijds, de stad boeit op iedere straathoek. Niet alleen oude forten beheersen het straatbeeld, ook nieuwe gebouwen imponeren, zoals het dit jaar geopende National Museum of Oman.
Stad
 • Relaxte sfeer
 • Schoon
 • Zo uitgestrekt dat een auto nodig is
 • Weinig keus in restaurants
Review geplaatst op 2016-12-11
9
Oman Muscat
Nena was hier 15 Mar 2018
Muscat, de hoofdstad van Oman, is prachtig gelegen tussen de bergen en in een grote baai. Het is een havenstad waar het prachtige Al Alam-palace van Sultaan Qaboos is gevestigd. Dit paleis wordt voornamelijk gebruikt voor officiële gelegenheden en staatbezoeken en wij kunnen vanaf de poort alleen maar bedenken hoe prachtig het van binnen moet zijn. De grootste moskee van Oman; de Sultan Qaboos moskee is echt de allermooiste moskee die ik ooit heb gezien. Het handgeweven tapijt weegt eenentwintig ton, er hangt een kroonluchter van acht ton, veertien meter en met meer dan duizend lampjes. Het is er zo mooi en zo rustgevend. In Muscat vind je ook de vrij grote Muttrah souk; een markt waar onderhandeld kan worden over de prijs. Ik vind het persoonlijk altijd erg leuk om een souk te bezoeken. Ik houd van de geuren, kleuren, de drukte en het opsnuiven van een cultuur. De kleine en nauwe straatjes gaven me echt het gevoel in een sprookje te zijn gestapt. Er schijnen ook grote winkelcentra in Muscat te zijn, maar helaas heb ik deze niet bezocht.Vanuit de haven kun je geweldige boottochten maken. Wij hebben een privé boot gehuurd voor een dag, inclusief het zoeken naar dolfijnen, snorkelen en onbeperkt drinken. Ik geloof dat het rond de honderd euro was, dus dat is echt niet duur! Het snorkelen vond ik echt zo tof! Ik ben stekeblind en zou eigenlijk een duikbril op sterkte moet hebben. Het duurde namelijk wel twintig minuten voordat ik doorhad dat ik tussen tientallen schilpadden zwom
Stad
 • Vriendelijke bevolking
 • Bijzondere bezienswaardigheden
 • Veilig
 • Geen mooie stad
Review geplaatst op 2018-03-15