Muscat

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De Sultan Qaboes-moskee

Muscat,
Oman


Een bezoek aan de Sultan Qaboes-moskee in Muscat mag tijdens je reis naar Oman eigenlijk niet ontbreken. Dit is de grootste moskee in Oman. Het indrukwekkende complex bedekt circa 40.000 m² en werd ingehuldigd door sultan Qaboes van Oman op 4 mei 2001.
Het is prachtig om hier rond te lopen. Achter iedere hoek is weer een mooi doorkijkje. In de vroege ochtend is het nog lekker rustig. Regelmatig hadden we het 'rijk' alleen.

Van Wikipedia:
De moskee is gebouwd uit 300.000 ton Indische zandsteen. De grootste gebedsruimte is vierkant van vorm en is 74,4 bij 74,4 meter. De centrale koepel is vijftig meter hoog. De koepel, de grootste minaret van 90 meter hoog en 4 flankerende minaretten van elk 45.5 meter hoog, zijn de visuele hoofdkenmerken van de moskee. De grootste gebedsruimte biedt plaats aan 6500 moskeegangers en de gebedsruimte voor vrouwen is geschikt voor 750 personen. De verharde buitenplaats is goed voor 8000 personen en er is extra ruimte beschikbaar op de binnenplaats en de doorgangen. Dit totale capaciteit van de moskee komt hierop op 20.000 moskeegangers.