Jebel Akhdar

Jebel Akhdar is een bergmassief in het centrale deel van het Hadjargebergte in Jebel Akhdar. Het spreidt zich uit over een lengte van ongeveer 300 kilometer van het noordwesten naar het zuiden, op ongeveer 50 tot 100 kilometer vanaf de kust van de Golf van Jebel Akhdar. Een groot deel bestaat ook uit woestijn.

Informatie over Jebel Akhdar

Beste foto's & tips van Jebel Akhdar

'463145' door nita92 '463145' door nita92

OmanJebel Akhdar

OmanJebel Akhdar

In de landing

nita92

We hebben een aantal van deze vlinders gezien in Oman en ik wilde ze dolgraag op de foto hebben. De citrus butterfly oftewel Papilio demodocusis onderweg naar een geurend bloemetje. De oprolbare tong is al uit om de nectar uit de bloem te halen, Het was lastig om deze fladderende vlinder vast te leggen, maar het is gelukt.

'462303' door nita92 '462303' door nita92

OmanJebel Akhdar

OmanJebel Akhdar

Geitje in het...lands

nita92

Oman en geitjes, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en je ziet er dan regelmatig eentje door het mooie landschap van Oman dwalen. Tijd om een geitje te plaatsen want in de Chinese astrologie is 2015 het jaar van de geit. Op het internet kun je daar hele leuke weetjes over lezen zoals dat de geit creatief en artistiek begaafd is. Oprecht met een grote verbeeldingskracht De geit (soms ook aangeduid als schaap) is het achtste dier in de twaalfjaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem volgens de Chinese kalender en staat voor stijl en creativiteit.

'542323' door BenRTravellers '542323' door BenRTravellers

OmanJebel Akhdar

OmanJebel Akhdar

Betoverd

BenRTravellers

Alhoewel een week toeren door Oman veel te kort is, was het ook lang genoeg om volledig betoverd te worden door dit wonderschone land met de meeste gastvrije en vriendelijke bevolking, die we ooit zijn tegengekomen. Dwalen door Oman en dan met name het gebied rond Nizwa, met haar prachtige eeuwenoude kastelen en smaragdgroene wadi's, geven je soms het gevoel beland te zijn in het sprookje van duizend-en-één-nacht. Het dorpje Birakt Al-Mawz is bij uitstek zo'n plek waar je volledig betoverd wordt. Het pittoreske deel van het dorp bestaat uit verlaten lemen huisjes tussen hoge dadelpalmen en bananenplantages. Een lust voor het oog (en de camera)!

Laat kaart zien