Oman

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Oman image

Japan deel 3

Oman
Azië
Kvrooij

Japan deel 3

Vandaag zijn we met de trein naar Nara geweest, we zouden hier eigenlijk gaan slapen, maar ondekte dat het net zo makkelijk als dagtocht vanuit Kyoto kon, dus zo gezegt zo gedaan.
Daar hebben we (weer) een hele grote tempel gezocht, deze keer met een Boedha van 15 meter hoog erin, ook heel mooi.
We hebben verder heerlijk door een park gewandeld waar allemaal hertjes losliepen, en Nara nog wat verder bekenen. En nu is het ondertussen alweer bijna 22.15 uur en Kees ligt ondertussen al lekker in de Onsen.
Morgen gaan we naar Nagoya want vanaf daat gaat de trein a.s. zondag naar Takayama.
Daar kijken we al naar uit, want we hebben heel veel zijn in het festival.
Zo dat was het wel weer voor deze week.

Hier zijn we dan alweer voor de derde keer, "Time flies when you`re having fun!!".
Vorige week ben ik in Nara geeindigd, en de volgende dag zijn we met de trein naar Nagoya gegaan. Dat is de derde grootste stad van Japan, en hier kom je echt geen blanke tegen (we zien trouwens heel weinig westerse toeristen, d`r zijn wel Koreanen en Chinezen, maar die zien er voor ons allemaal ongeveer hetzelfde uit!).
Het is een hele moderne stad met hippe gebouwen. Zaterdag was het heel gezellig in het centrum, d`r waren bandjes aan het spelen in een park, en daar hebben we ook een tijd zitten kijken, dit is natuurlijk ook het echte Japan.
Er was een echt autentiek restaurantje en daar hebben we een sake`tje op met verschillende soorten sate`tjes, met kippennek, kippenkont (ze verkopen hier alles van de kip, behalve het fileetje!), lever, knoflook, ui, en dat allemaal met een lekker sausje en dan smaakt dat prima.
De volgende dag zijn we met de trein naar Takayama gegaan. Dat ligt in de bergen en de reis ernaar toe was prachtig, helemaal tussen de bergen door, langs een rivier, langs theeplantages en Japanse huisjes.
In Takayama hadden we i.v.m. het festival de hotelletjes al geboekt, en het waren twee echte Ryokan`s, dat zijn Japanse slaapplaatsen, en daar gelden ook Japanse regels.
Als je binnenkomt moet je meteen je schoenen uit doen en er staan dan slippetjes, die moet je binnen aan.
Op je kamer liggen tatami matten (rieten matten), en er staat een laag tafeltje met kussens erbij. Er staan geen bedden. In je kamer mag je je slippers niet meer aan houden, je mag alleen op je sokken of blote voeten op de matten. Er gaat een dame mee naar je kamer, die dan op haar knieen thee zet en al buigend en knielend de kamer weer verlaat.
`s Avonds zet je de tafel aan de kant en liggen er een soort matrassen in de kast die je neer kunt leggen, daar leg je je laken op en een dekbed, en slapen maar.
Er is ook een gezamelijk bad in zo`n ryokan, voor de dames en de heren apart.
Je trekt op je kamer de kimono aan die klaar ligt, je gaat naar de badruimte, kleed je uit (in je nakie), dan ga je op een klein krukje zitten en je spoelt je af en gaat het gloeiend hete bad in. Als je er lang genoeg in hebt gezeten, was je jezelf verder.
Het is in ieder geval heerlijk ontspannend, en we zijn bijna nog iedere dag in zo`n bad geweest.
Maar goed, genoeg over de ryokan, nu het festival.
Dat festival wordt 2x per jaar gehouden, in de lente (14 en 15 april) en in de herfst en het bestaat al sinds 1690, dus da`s al een hele tijd. Het festival is ervoor om de lente te vieren, maar ook om de Goden gunstig te stemmen voor een goede oogst en voor vrede de rest van het jaar.
Er zijn 12 "praalwagens" waar ze mee door het dorp rijden. Deze wagens zijn echt prachtig, helemaal met bladgoud versiert, en bovenop zitten kinderen muziek te maken.
Ook gaat er een processie door het dorp, met honderden mensen in Japanse klederdracht, met grote trommen en draken. Zodra ze langs een tempel komen wordt er een heel ritueel uitgevoerd en voeren de draken een drakendans op, heel imposant allemaal. Ook hebben een aantal wagens een marionet bovenop staan, en daar worden ook voorstellingen mee gehouden, da`s wel leuk om te zien, maar het verhaal is wat lastig te volgen in het Japans!


Foto's

c7ba7.jpg
c7ba7.jpg
Kvrooij
3a5da.jpg
3a5da.jpg
Kvrooij
3a5da.jpg
3a5da.jpg
Kvrooij
f5a42.jpg
f5a42.jpg
Kvrooij
f5a42.jpg
f5a42.jpg
Kvrooij
d4c79.jpg
d4c79.jpg
Kvrooij
d4c79.jpg
d4c79.jpg
Kvrooij