Centraal Oman

De meeste steden van Centraal Oman liggen aan of vlakbij de kust. In het binnenland vind je woestijn- en maanlandschappen, maar ook bananen- en dadelplantages en pittoreske dorpjes. Bilad al Said en Bait Al Safah zijn daar enkele voorbeelden van. Daarnaast kent Centraal-Oman ook tal van forten en ruïnes.

Informatie over Centraal Oman

Beste foto's & tips van Centraal Oman

'299242' door pdanielse '299242' door pdanielse

OmanCentraal Oman

OmanCentraal Oman

Traditionele...Snavel

pdanielse

Veel bedoeinen vrouwen dragen nog traditioneel dit gezichtsbeschermende 'masker' wat hier dus vrij vertaald een 'Snavelmasker' heet, dat ook nog de neus bedekt. Het is de wet en de intrepetatie daarvan die deze vrouwen beweegt deze te blijven te dragen ook in 2011. Als je even op Internet zoekt naar de betekenis en het hoe en waarom, dan blijkt dat er ook snavelmaskers in Venetie voorkomen en zelfs in Afrika.

'333570' door Bowral '333570' door Bowral

OmanCentraal Oman

OmanCentraal Oman

Vader en zoon

Bowral

In de omgeving van Nizwa kun je heerlijke uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Misfah, een oud dorp dat tegen een berghelling is gebouwd. Ook het ruïnedorp Ghul is een bezoek meer dan waard. Onderweg kom je veel vriendelijk mensen tegen, zoals deze vader en zoon.

'35005' door Simmes Jan '35005' door Simmes Jan

OmanCentraal Oman

OmanCentraal Oman

Rub al Chali (Het Leg

Simmes Jan

Tijdens een tocht met 5 four-wheel drive auto's in het Lege Kwartier in het binnenland van Oman zagen we de meest fantastisch zandduinen. Sommige, zoals deze meer dan 100 meter hoog. Het prachtige lijnenspel, de kleuren, de stilte, de prachtige sterrenhemel 's nachts..... adembenemend om te zien

Laat kaart zien