Centraal Oman beste reistijd

Het weer in Centraal Centraal Oman

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Centraal Centraal Oman te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Centraal Centraal Oman? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Centraal Centraal Oman

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Centraal Oman:De minst hete periode, rond de 25°C, ligt tussen november en maart. Andere maanden zijn heel heet. In augustus vieren de Centraal Omanis vakantie en vertrekken zij massaal richting de zuidelijke provincie Dhofar voor het grote culturele festival de Khareef. In Dhofar is het dan regentijd en een stuk koeler dan in Muscat.


Reisadvies
Voor Centraal Oman geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
Eind augustus (exacte data variëren per jaar) Khareef, Januari/februari Muscat festival.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Centraal Oman

Beste foto's & tips van Centraal Oman

'299242' door pdanielse '299242' door pdanielse

OmanCentraal Oman

OmanCentraal Oman

Traditionele...Snavel

pdanielse

Veel bedoeinen vrouwen dragen nog traditioneel dit gezichtsbeschermende 'masker' wat hier dus vrij vertaald een 'Snavelmasker' heet, dat ook nog de neus bedekt. Het is de wet en de intrepetatie daarvan die deze vrouwen beweegt deze te blijven te dragen ook in 2011. Als je even op Internet zoekt naar de betekenis en het hoe en waarom, dan blijkt dat er ook snavelmaskers in Venetie voorkomen en zelfs in Afrika.

'333570' door Bowral '333570' door Bowral

OmanCentraal Oman

OmanCentraal Oman

Vader en zoon

Bowral

In de omgeving van Nizwa kun je heerlijke uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Misfah, een oud dorp dat tegen een berghelling is gebouwd. Ook het ruïnedorp Ghul is een bezoek meer dan waard. Onderweg kom je veel vriendelijk mensen tegen, zoals deze vader en zoon.

'35005' door Simmes Jan '35005' door Simmes Jan

OmanCentraal Oman

OmanCentraal Oman

Rub al Chali (Het Leg

Simmes Jan

Tijdens een tocht met 5 four-wheel drive auto's in het Lege Kwartier in het binnenland van Oman zagen we de meest fantastisch zandduinen. Sommige, zoals deze meer dan 100 meter hoog. Het prachtige lijnenspel, de kleuren, de stilte, de prachtige sterrenhemel 's nachts..... adembenemend om te zien

Laat kaart zien