Oman

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Oman image

rondreis met huurauto door Oman

Oman
Azië
Jeannette

rondreis met huurauto door Oman

Mijn autoroute - Eind oktober 2010 deden we een 11 daagse rondreis naar Dubai en Oman. Heerlijke temperatuur zo rond de 30 graden en lekker zonnig in deze tijd van het jaar:
We vliegen met de KLM naar Dubai waar we 2 nachten in een hotel in het oude centrum verblijven. We bekijken in die ene volle dag zoveel mogelijk van de highlights van deze boeiende futuristische stad.
Daarna gaan we met de bus naar Muscat, de hoofdstad van Oman.
Hier verblijven we 2 nachten in het oude gedeelte Mutrah, vlak bij de haven en de oude stad.
De volgende dag wordt onze huurauto, een Toyata Prado afgeleverd bij het hotel.
We rijden naar het oude gedeelte van de uitgestrekte stad Muscat. Dit deel heeft een leuke souk waar ik voor omgerekend een paar euro een mooie blouse op de kop tik. We lopen langs de Corniche, de boulevard langs de zee, we dineren er buiten in een heerlijk Indiaas restaurant.
De volgende dag rijden we met onze huurauto langs de kustweg en onderweg nemen we een afslag de bergen in. Wat een ruige landschappen! We rijden kilometers over een bochtige weg berg opwaarts en komen uiteindelijk in een oase met vele dadelpalmen en een klein dorpje. We worden bij het uitstappen warm onthaald met de vraag of we koffie willen. We worden bij deze oudere man uitgenodigd en getrakteerd op koffie met dadels. Als we weer verder willen wordt de schaal met dadels in onze handen gedrukt en deze heeft de rest van onze reis op de achterbank in de auto gestaan om er regelmatig van te snoepen. Dit is de echte Omanese gastvrijheid!
We moeten weer verder naar de verassend leuke stad Sur. Onderweg zullen we Wadi Tiwi en de prachtige Wadi Shab nog aan doen. Nadat we de volgende dag deze stad bekeken hebben rijden we via de kustweg naar Wahiba Sands. Onderweg bezoeken we een vissersdorpje waar we een leuke ontmoeting hebben met twee Omanese vrouwe met hun kinderen. Ik wordt uitgenodigd op hun binnenplaats, maar mijn man mogen ze helaas niet binnen laten. Ik krijg gebakken vis en rijst aangeboden: heerlijk en wat een vriendelijke mensen! Met handen en voeten en een paar Engelse woorden wisselen we wat uit en er wordt veel gelachen.
We moeten weer verder om een nacht in de Wahiba woestijn te overnachten. We verblijven in het Nomadic Desert Camp. Ook dit is een hele belevenis. De banden van onze 4 wheel drive moeten we een beetje leeg laten lopen om vat te houden op het rulle woestijnzand. Het is een prachtige ervaring om de zon onder te zien achter de rood kleurende zandduinen.
De volgende dag trekken we weer verder richting Nizwa. Maar eerst nog naar de bekende wadi Bani Khalid. Deze is erg toeristisch en druk en ook vele Omani's zoeken hier hun vertier.
Eindbestemming deze dag is Nizwah, waar op vrijdag een mooie geiten markt is. We verblijven daar 3 nachten in Majan guesthouse, 6 km buiten het stadje. Heel handig dat we hier ons eigen vervoer hebben.
De geitenmarkt die de volgende morgen om 7 uur begint is een waar spektakel. Het loven en bieden van de mannen in hun traditionele kleding, soms met de dolk in hun riem. Aan de zijlijn zien we de bedouïnen vrouwen met snavelmaskers. Dit is genieten!
De volgende dag gaan we met de auto de omgeving verkennen, die daar schitterend is met zijn ruige berglandschappen en authentieke dorpjes. Ook zien we veel forten waarvan we er enkele bezichtigen. Het hoogtepunt is echter het dorpje Birkat Al Mauz, waar aan de rand van het dorp oude verlaten ruïnes zijn waar je heerlijk tussendoor kan struinen.
De laatste dag rijden we weer richting het vliegveld van Muscat. We willen de grote Sultan Qaboos moskee bezoeken en nog een paar uurtjes aan het strand vertoeven en zwemmen in het heerlijke lauwwarme water om daarna de auto met volle tank (voor 25 cent per liter) op het vliegveld in te leveren en weer naar ons koude kikkerlandje te vliegen.

Foto's

cf89a.jpg
cf89a.jpg
Jeannette
c09e7.jpg
c09e7.jpg
Jeannette
21369.jpg
21369.jpg
Jeannette