| 9.2 / 10 (112 reviews)

Oman Bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Oman is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Oman zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Oman, kun je zien waar je het best in Oman naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Oman als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Muscat 1.

De hoofdstad van Oman ligt aan de kust en wordt omgeven door hoge kale rotsen. De witte oosterse gebouwen van de stad en de historische monumenten, gecombineerd met de prachtige ligging, maken van Muscat een unieke reisbestemming. Het is een van de oudste steden van het Midden-Oosten.
Meer Muscat inspiratie? Bekijk 368 fotos , 1 Blogs


Nizwah 2.

Nizwah is een stad in het noorden van Oman Het is de hoofdplaats van de regio Ad Dachiliyah. De belangrijkste toeristische attracties vormen het fort van Nizwa, de traditionele soek en het ondergrondse waterkanaal Falaj Daris. Nizwah is prachtig gelegen tussen de palmbomen aan de voet van het westelijke Hadjargebergte.
Meer Nizwah inspiratie? Bekijk 264 fotos


De Wahiba Sands zijn slechts een klein deel van het Empty Quarter. Als je dan zo verlaten en alleen op een duintop staat realiseer je je hoe onmetelijk groot dit gebied wel niet is. Zo ver als het oog kijken kan alleen maar zand en dat is dus een klein deel van dit gebied.
Meer Wahibi Sands en omgeving inspiratie? Bekijk 212 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


De meeste steden van Oman liggen aan of vlakbij de kust. In het binnenland vind je woestijn- en maanlandschappen, maar ook bananen- en dadelplantages en pittoreske dorpjes. Bilad al Said en Bait Al Safah zijn daar enkele voorbeelden van. Daarnaast kent Centraal-Oman ook tal van forten en ruïnes.
Meer Centraal Oman inspiratie? Bekijk 151 fotos , 1 Blogs


In het noordoosten van Oman liggen onder andere de nationale hoofdstad Muscat, de badplaats Sur en de prachtig gelegen stad Nizwah. Kom tot rust bij een van de vele wadi's die het land kent of bezoek het strand dat door veel schildpadden wordt bezocht in Ras al Jinz.
Meer Noordoost Oman inspiratie? Bekijk 79 fotos , 1 Blogs


Sur 6.

Sur is de hoofdstad van de Omaanse regio Asj Sjarqiyah South, in het noordoosten van Oman  De stad ligt aan de Golf van Oman en de Khor al-Batha lagune. Rond de stad vind je twee forten: het Sunaysilah fort en het Bilad Sur fort. Tegenwoordig geniet Sur vooral bekendheid door de bouw van dhows (boten).
Meer Sur inspiratie? Bekijk 72 fotos , 1 Blogs


Het Hajargebergte is een indrukwekkend gebergte gelegen rondom meren en vijvers in het noordoosten van Oman op ongeveer 50 tot 100 kilometer van de Golf van Oman. In het gebied vind je traditionele dorpjes, ravijnen en wadi’s. Bezoek ook Hatta, een traditioneel bergdorpje. Fort Nakhal is een bezoek meer dan waard.
Meer West Hajars inspiratie? Bekijk 65 fotos , 1 Blogs


Jebel Akhdar is een bergmassief in het centrale deel van het Hadjargebergte in Oman Het spreidt zich uit over een lengte van ongeveer 300 kilometer van het noordwesten naar het zuiden, op ongeveer 50 tot 100 kilometer vanaf de kust van de Golf van Oman. Een groot deel bestaat ook uit woestijn.
Meer Jebel Akhdar inspiratie? Bekijk 39 fotos


Musandam is een van de elf gouvernementen van Oman Het is een schiereiland en een exclave van Oman, gelegen ten noorden van Oman bij de Verenigde Arabische Emiraten. De regionale hoofdstad is Khasab. Vanwege de vele fjorden wordt Musandam ook wel het Noorwegen van Arabië genoemd.
Meer Musandam inspiratie? Bekijk 30 fotos


In het oosten van Oman vind je nog een uitgestrekte woestijn, de Wahiba Sands. Het dorpje Al Mintrib is de toegangspoort voor deze uitgestrekte, dorre vlakte. In de woestijn zijn verschillende kampen waar je kunt overnachten, die je overigens alleen met een 4WD kunt bereiken. Volg de sporen van Bedoeïnenstammen en maak kennis met Omani in fortdorpen.
Meer Wahiba Sands inspiratie? Bekijk 17 fotos , 1 Blogs


Het Hajargebergte is een indrukwekkend gebergte gelegen rondom meren en vijvers in het noordoosten van Oman op ongeveer 50 tot 100 kilometer van de Golf van Oman. In het gebied vind je traditionele dorpjes, ravijnen en wadi’s. Bezoek ook Hatta, een traditioneel bergdorpje.
Meer Hajargebergte inspiratie? Bekijk 15 fotos


Wil jij graag je reisfotografie naar een hoger niveau tillen? Bestel hier de Columbus Travel Reisfotografiespecial voor maar € 7,50
Wil jij graag je reisfotografie naar een hoger niveau tillen? Bestel hier de Columbus Travel Reisfotografiespecial voor maar € 7,50