Oman Artikelen & Blogs

Reisnieuws

'Ronddartelen' in Oman

Gepubliceerd: 17 okt 2009
0

Presentatrice Cilly Dartell neemt voor het onderdeel 'Museumgasten' van AVRO KunstUur een kijkje in het west-Aziatische land Oman.

Aanleiding hiervoor is de tentoonstelling over het land in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Topstukken

Driehonderd topstukken zijn voor de tentoonstelling uit Oman overgebracht naar Nederland. Museumgasten reisde naar Oman om te kijken waar deze topstukken vandaan komen en wat hun betekenis binnen de Omaanse cultuur is.

Traditioneel vs. modern

Dartell, met name bekend van het SBS-6 programma Shownieuws, gaat in het programma op zoek naar de traditionele en moderne kant van het land. Hoewel ze zelf in Dubai woont, dat 'om de hoek' ligt bij Oman, is dit land ook voor haar verrassend.

Niets is wat het lijkt

Niets is wat het lijkt, concludeert Dartell gedurende haar reis. De moskee van Muscat lijkt eeuwenoud, maar blijkt uit 2000 te stammen. Een strak, wit fort uit Nizwa daarentegen lijkt pas geleden te zijn gebouwd, maar blijkt al gebouwd te zijn in 1450.

Woestijn

Aangezien het land voor een groot gedeelte uit woestijn bestaat, gaat de presentatrice ook een nachtje in de woestijn slapen. Ze verblijft in een traditionele bedoeïenentent, die luxer blijkt dan ze gedacht had.

Museumgasten

Museumgasten (in KunstUur): zaterdag 17 en zaterdag 24 oktober 2009 tussen 17.00 en 18.00 uur bij de AVRO op Nederland 2.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Oman artikelen
Interview
Waris Dirie: ‘Op vijfjarige leeftijd werd ik besneden door mijn nomadenstam’

18 jan 2017, Het Somalische ex-topmodel en vrouwenrechtenactiviste Waris Dirie zet zich met hart en ziel in voor haar eigen stichting, de Desert Flower Foundation. Dat doet ze onder andere door geld op te halen met sportactiviteiten. ‘Sport brengt mensen van...

0
Reisnieuws
##Oman: bijzondere overnachtingen

14 okt 2016, Slapen onder de sterrenhemel in een (bedoeïenen)tent met niets dan woestijn om je heen — kampvuurtje erbij — spreekt tot de verbeelding. Er zijn zeker drie kampen in Sharqiya (Wahiba Sands), op zo’n twee uur rijden van Muscat, die min of me...

0
Promotie
Onontdekt Oman

08 sep 2016, Oman is dé parel van het Arabisch schiereiland. Een exotische reisbestemming met een overweldigende natuur, een authentieke cultuur en een bijzonder gastvrije bevolking. Het is een mysterieus land, maar desalniettemin zeer toegankelijk voor de re...

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.