Zuid Pyongan

De Nampho Dam ofwel West Sea Barrage is een waterstaatkundig kunstwerk op 15 km ten westen van de stad Nampho, gelegen in de provincie Zuid Pyongan. Het is een 8 kilometer lang systeem van dammen en 36 sluizen, die schepen tot 50.000 ton doorgang biedt.

Informatie over Zuid Pyongan

Beste foto's & tips van Zuid Pyongan

'445848' door herman m '445848' door herman m

Noord KoreaZuid Pyongan

Noord KoreaZuid Pyongan

Nampho Dam

herman m

De Nampho Dam ofwel West Sea Barrage is een waterstaatkundig kunstwerk ??op 15 km ten westen van de stad Nampho. Het is een 8 kilometer lang systeem van dammen en 36 sluizen, die schepen tot 50.000 ton doorgang biedt. De dam sluit de Taedong rivier af van de Gele Zee. Daarachter is een klein stuwmeer ontstaan. De dam werd gebouwd tussen 1981 en 1986. Het doel van de dam is verhoging van het waterpeil in de druk bevaren Taedong rivier en het voorkomen dat zeewater het zoete water van de rivier deels verdringt. Daarmee wordt tevens bereikt dat dit water duurzaam kan worden ingezet voor landbouwkundige doeleinden. De dam wordt beschouwd als een belangrijke prestatie van Noord-Korea en het bouwwerk is een vaak gezien decor in Noord-Koreaanse tv-uitzendingen. De geschatte bouwkosten van de dam bedroegen 4 miljard dollar.

'366192' door herman m '366192' door herman m

Noord KoreaZuid Pyongan

Noord KoreaZuid Pyongan

Hanbok

herman m

Hanbok is de naam voor de traditionele Koreaanse kleding. De Noord-Koreaanse benaming is Joseon Ot. De hanbok voor vrouwen kenmerkt zich door felle kleuren, simpele lijnen en het ontbreken van zakken. Het bovenstuk is een kort jasje (JeoGoRi). Tegenwoordig wordt de hanbok vaak alleen gedragen op feestdagen en bij officiële gelegenheden. Dit type kleding deed zijn intrede tijdens de Koreaanse Drie Koninkrijken-periode, die van 57 v. Chr. tot 668 na Chr. duurde. Vanaf dat moment heeft deze kledij zich meeontwikkeld met de heersende eisen en modetrends die voorbij kwamen. Ook zijn er veel invloeden uitgewisseld met de buurlanden, zo was China bijvoorbeeld een belangrijke inspiratiebron. Deze foto is genomen bij het monument ter ere van de grote dam (West Sea Barrage) bij de stad Nampho.

'367486' door herman m '367486' door herman m

Noord KoreaZuid Pyongan

Noord KoreaZuid Pyongan

Myohyangsan

herman m

Op een afstand van ongeveer 150 km ten noorden van Pyongyang bevindt zich de berg Myohyangsan, die onderdeel uitmaakt van een landschappelijk fraai gebied. In die berg is de International Friendship Exhibition (IFE) ondergebracht. Dit is een uit vele zalen bestaand complex met een uitstalling van de geschenken die de Noord-Koreaanse leiders Kim Il Sung en Kim Jong Il van staatshoofden en organisaties uit vele staten van de wereld hebben ontvangen. Beide voormalige leiders hebben daar hun eigen expositie. Je krijgt daar een rondleiding van een staatsgids. Aan het eind van de rondleiding kwamen we terecht in een grote hal met verschillende mooie muurschilderingen van taferelen uit de omgeving. Een Noord-Koreaanse dame in traditionele kleding (hanbok) stond daar te wachten, toevallig tegen de achtergrond van een van de muurschilderingen. Ik vroeg haar of ik haar mocht fotograferen. Zij stemde daarmee in, wat uiteindelijk deze foto opleverde.

Laat kaart zien