Noord Hwanghae

Noord-Hwanghae is een provincie in het zuiden van Noord-Korea. De provincie werd gevormd in 1954 toen Hwanghae werd opgesplitst in een noordelijk deel en een zuidelijk deel. Noord-Hwanghae bestaat uit drie steden (hoofdstad Sariwon, Kaesong en Songrim) en negentien districten.

Informatie over Noord Hwanghae

Beste foto's & tips van Noord Hwanghae

'367595' door herman m '367595' door herman m

Noord KoreaNoord Hwanghae

Noord KoreaNoord Hwanghae

Grote Leider

herman m

Nabij de plaats Sariwon bezochten wij een coöperatieve boerderij. Bij zo'n collectief staan grote aantallen woningen voor de arbeiders. Eén van die woningen mochten wij bezoeken. Op de deur staat dat de Grote Leider dit huisje ook heeft bezocht. Er hangen diverse foto's waarop de Grote Leider samen met de bewoner is te zien. In een Koreaans huisje moet je, voordat je naar binnen gaat, de schoenen uitdoen. Hoewel hij zich wat ongemakkelijk voelde wilde de bewoner, gekleed in een traditioneel Noord-Koreaans pak, wel op de foto gaan.

'359559' door herman m '359559' door herman m

Noord KoreaNoord Hwanghae

Noord KoreaNoord Hwanghae

Onder dak zijn

herman m

In de omgeving van de stad Sariwon liggen verschillende coöperatieve boerderijen. De plattelandsmensen wonen redelijk geconcentreerd, zoals je op deze foto kunt zien. Om de verderop gelegen akkergronden te bereiken moeten ze dikwijls met vrachtwagen met open laadbakken worden vervoerd. Vaak worden die vrachtwagens aangedreven met ketels, die op houtskool worden gestookt. Met al die daken in het zicht denk ik dat de bewuste agrariërs goed onder dak zijn, zoals het gezegde luidt.

Laat kaart zien