Noord Korea

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Korea image

Japan deel 2

Noord Korea
Azië
Kvrooij

Japan deel 2

Zo daar zijn we weer, alweer bijna een week verder. De tijd gaat hier veel en veel te snel.
Ik zal weer verder gaan waar ik de vorige keer opgehouden ben.
De tweede dag in Hakone hebben we een hele rondtoer gemaakt. Je kon als eerste met de trein mee de berg op, daar kon je overstappen op een kabeltrein, recht de berg op, en daar kon je weer in de kabelbaan.
Toen de kabelbaan over de eerste heuvel heen was hadden we ineens een prachtig uitzicht op Mount Fuji, die stak overal bovenuit met een witte besneewde top, prachtig.
Halverwege kon je uit de kabelbaan en kwam je in een vulkanisch dal, daar kon je rondwandelen. Alles borrelde, rookte en bruiste. Er werden daar eieren gekookt in het zwavelhoudende water en door dat water werden de eieren zwart, die werden daar met duizenden tegelijk geconsumeerd, leek ons niet zo gezond, maar de Jappeners bleven er ongeveer hetzelfde uitzien!
Nadat we uitgewandeld waren gingen we weer verder met de kabelbaan naar beneden en daar kwamen we bij een groot bergmeer uit, daar gingen we met een "echt" piratenschip verder, gaaf!!!!
Met de bus kwamen we uiteindelijk weer bij het beginpunt, en waren we de hele dag onder de pannen.
De volgende dag hebben we ons schema iets omgegooid en zijn we rechtstreeks naar Kyoto gegaan (de wandeling gaan we nu na Takayama doen, komt treintechnisch beter uit).
We zouden eigenlijk maar twee dagen in Kyoto blijven, maar we hadden al snel door dat twee dagen veel te weinig is voor zo`n mooi stad, dus zijn we d`r nu nog steeds.
Kyoto is op het eerste gezicht een gewone drukke stad, maar als je links en rechts wat straatjes inloopt en rustig gaat wandelen, dan kom je hier het echte Japan tegen.
We hadden niet verwacht zoveel Japanse cultuur te zien, eigenlijk net zoals met Afrika, je verwacht wel een olifant en een leeuw te zien, maar niet zo ontzettend veel, en zo is het hier ook.
Mensen lopen hier nog echt in kimono, de winkeltjes zijn allemaal zo mooi, echt helemaal Japans ingericht met allemaal aparte dingen, de kleine sushi restaurantjes met lage tafeltjes waar je op de grond kunt zitten, op iedere straathoek een tempeltje volop in gebruik, kortom genieten.
En dan de wc`s, dat is ook een verhaal apart, laat me er even eentje beschrijven:
Je hebt op de toilet - een verwarmde wc bril (lekker voor kouwe billen)
- een sproeiinstallatie voor de achterkant
- een sproeiinstallatie voor de voorkant (voor de dames)
- dit alles traploos in te stellen
- een knopje voor "doorspoel-geluiden" (zodat de buurman niet door heeft dat je zit te
spetteren!)
Kortom een genot om hier te "moeten"!
De eerste dag hebben we een wandeltocht gemaakt langs een hele mooie tempel, er liepen daar ook een aantal echte Geisha`s rond, heel sierlijk en heel mooi geschminkt in prachtige kleding, heel apart.
Tegen het einde van de dag kwamen we in een park uit waar allerlei eet en drinkkraampjes stonden en mensen weer onder de kersenbloesem zaten te picknikken. Wij zijn er ook bij gaan zitten, en voor we het wisten kregen we een fles bier van een Japanner naast ons en hebben we nog heel gezellig zitten kletsen (zo goed en kwaad als dat ging). Je maakt hier dus wel heel makkelijk contact met de mensen.
De tweede dag zijn we `s morgens met de bus naar de gouden tempel gegaan (heel mooi) en `s middags met de trein naar een tempel waar een pad van 4 kilometer rode Torii`s (houten bogen die normaal bij de ingang van een tempel staan) was, daar kon je helemaal onderdoor lopen. Moeilijk te omschrijven maar dat zie je wel op de foto`s.
Gisteren zijn we `s morgens op een binnenmarkt geweest waar vanalles en nog wat verkocht wordt. Van de helft weet je echt niet wat het is, het vreemde is, dat alles wat je proeft (al ziet het er nog zo raar uit) wel lekker is, er zit niets smerigs tussen. Dus wij durven ondertussen wel van alles te proberen.
`s Middags zijn we de wandelroute van een paar dagen geleden af gaan maken, want we hadden nog wat tempels gemist. Jammergenoeg begon het halverwege te regenen (1e keer dat we slecht weer hadden, de rest van de tijd is het prima weer geweest, half bewolkt tot zonnig en een graad of 18) dus was de wandeling ook zo afgelopen. Toen zijn we maar lekker gaan eten en hebben een sakeetje extra gepakt, dan komen we de tijd ook goed door.

Foto's

3bb88.jpg
3bb88.jpg
Kvrooij
6de34.jpg
6de34.jpg
Kvrooij
6de34.jpg
6de34.jpg
Kvrooij
fc70d.jpg
fc70d.jpg
Kvrooij
fc70d.jpg
fc70d.jpg
Kvrooij
43d59.jpg
43d59.jpg
Kvrooij
43d59.jpg
43d59.jpg
Kvrooij

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.