Noord Korea

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Noord Korea image

Noord Korea

Noord Korea
Azië
Beubri63

Reisroute Noord Korea (met de trein vv China) juli 2006 individueel

Vrij 01 juli Beijing
Lekker genieten met zijn tweeën van de stad. Visum ophalen voor Noord Korea
Vliegers gekocht in Friendship store. War Fuang Darjie, de Kalverstraat bezocht.

Zat 02 juli Trein
Avondtrein naar Noord Korea 17.30. Ontmoeting met twee “gewone”Koreaanse mannen in de trein. De enige keer bleek achteraf. Moeilijke communicatie.

Zon 03 juli Pyongyang (Noord Korea)
Dandong is laatste treinstation van China. Slechts een paar wagons rijden verder. We rijden heel langzaam over een grote spoorbrug naar Sinuiju. Heel grauw en vies. Grote groene akkers langs spoorbaan. Aankomst s avonds (19.30). Luxe en groot hotel.

Maa 04 juli Kaesong
Propaganda film in ontbijtruimte van hotel. Hoofdstad tour met bezoek huis Kim Il Sung (boerderijtje), Arc de Triomph. Bloemetje leggen bij Monument van Kim. Geen auto’s op straat. Verplicht bezoek aan USS Pueblo, in 1968 opgepakt. Juche monument. Groots oorlogsmuseum bezocht met 3D-voorstelling. Muziek en kunstschool met voorstelling. Fantastisch eten in een land waar veel hongersnood heerst. Reis naar Kaesong (grensplaats) 200 km over super lege 4baansweg. We reizen altijd met twee gidsen en chauffeur.

Din 05 juli Ryonggang Hotspring resort
King Kongmin tombe. Grenstour Noord-Zuid Korea en via Pyongyang en Nampo naar Ryonggang Spa-resort. Dit zat niet in het oorspronkelijke programma, maar het was een heerlijke plek en midden op het platteland.

Woe 06 juli Pyongyang
Dam tour bij Nampo, terugreis en rondrit Pyongyang. Een open gesprek met de hoofdgids met een Heinekebier (0,8 euro) in de bar van lux hotel.

Don 07 juli Trein
Terugreis per trein vanuit Pyongyang om 10.10 uur (24 uur)

Vrij 08 juli Beijing (China)
Aankomst in Beijing 08.33. “Verboden stad” gezien, helaas delen gesloten.