Noord Korea Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Treinrit Noord- en Zuid-Korea

Gepubliceerd: 18 mei 2007
0

Een met bloemen versierde trein die de grens overgaat. Dat gebeurde in het strengbewaakte grensgebied tussen het stalinistische Noord- en kapitalistische Zuid-Korea. Voor het eerst sinds de Korea Oorlog (1950-1953) reden twee treinen in de gedemilitariseerde zone - de strengst bewaakte grens ter wereld - de grens over.

Aan de westkant ging een trein richting het noorden en aan de oostkant ging een trein richting het zuiden. De treinrit wordt gezien als een stap in de richting van verzoening aangezien Noord- en Zuid-Korea nooit een vredesakkoord hebben getekend. Voorlopig gaat het om een eenmalige rit, maar Zuid-Korea hoopt dat het spoor volledig wordt hersteld en dat er een aansluiting komt op de Russische Trans-Siberië Express.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Noord Korea artikelen
Reisnieuws
Hoeveel van deze paspoortstempels ken jij?

25 nov 2016, Door de douane gaan is vaak een heel gedoe. Maar van die nieuwe paspoortstempel beur je weer helemaal op. Dit zijn de meest bijzondere die wij vonden. Welke ken jij?

0
Reisnieuws
Dit moet je dus ECHT niet doen in Azië

10 aug 2016, Ga jij deze zomer op reis naar Azië? Dan zal het je opvallen dat de cultuurverschillen soms zo groot zijn dat je er met een vriendelijke lach en een verontschuldiging niet zomaar vanaf komt. Een beetje voorbereiding is het halve werk. Columbus Tr...

0
Reisnieuws
Noord-Korea - Kijken door een beslagen ruit

31 jul 2012, Opgesloten zitten, niet in een gevangenis of in een kooi, maar in een land, tussen twee gidsen, in een strikt vastgesteld programma. In het Noord-Korea van Kim Il Sung ontmoet je geen locals. Ontsnappen is niet mogelijk. Of toch wel?

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.