West Tarai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

West Tarai image

Dolgedraaide olifanten rit

West Tarai
Nepal
AdriaanV

Dolgedraaide olifanten rit

Dolgedraaide olifant in Chitwan


Het is al weer een paar jaar terug , maar doordat er meer documentatie is verschenen over de africhting,Breking van olifanten denk ik er weer aan.

Tijdens ons langdurig verblijf bij onze vriend Drubha Giri , eigenaar van Sapana Lodge in Sauraha hadden we een mooie kamer 1hoog. Mooi balcon en uitzicht, Maar dat één hoog had nog een voordeel! Durbha had het zo laten bouwen dat je aan de buitenkant van de kamers een klein stukje naar beneden moest via een trap en dan kom je op een soort platformpje, je zwaait een hekje open en hup je stapt zo op de rug van een olifant die ze achteruit geparkeerd hebben tegen dat platform aan! Nou gemakkelijker kon het niet!

En ja , we wilden altijd toch stiekum nog eens een olifanten tocht maken! Maar eigenlijk wilden we niet in de file! Achter b.v. 3-4 olifanten volgeladen met kwetterende Chinese meisjes of Koreanen!

Maar Drubha wist daar wel een oplossing voor! Zijn vriend had ook olifanten, en hij zou er één voor ons regelen, op een vroeger tijdstip en als we dan de Mahout een leuke tip zouden geven wilde hij vast wel een andere route door het oerwoud maken.! Afgesproken!

Dus vol goede moed liepen we met zijn tweeën vanuit onze kamer naar het platformpje en schoven op de olifant. Zo! Dat is nog best hoog dachten we tegelijk! OP weg het oerwoud in ! Eerlijk is eerlijk, niet echt comfortabel ,maar wel een prachtige ervaring!
Alle wild dat we zagen, zoals Apen,herten( verschillende soorten ) rhino's alles ging gewoon door waar met ze mee bezig waren. De geluiden van het oerwoud golfden om je heen,de stilte was voelbaar , je hield bijna de adem in,alleen het geklik van de camera en zo af en toe het zachte gemompel van de Mahout: Look there a deer b.v verstoorde de stilte. Het is verbazingwekkend hoe stil een olifant kan lopen! We dwaalden al dieper het bos in ,staken een paar keer de rivier over, waar we tot op twee,drie meter afstand van Krokodillen kwamen te staan, Tot op een gegeven moment de olifant wat onrustig werd! Zijn slurf stak hij in de lucht en snoof hard, daarna begon hij te trompetteren! Het hele bos schalde ervan! Daar bleef het niet bij! Hij begon te hollen en wat de Mahout ook tegen hem zij of commandeerde hij luisterde niet meer! Even later trok hij een stevige boomstronk uit de grond en begon er mee rond te slaan! Gelukkig niet naar ons toe!
Hij werd steeds gekker! Nu begon hij rondjes te draaien, en wij hoog boven op zijn rug zwiepten heen en weer in ons bakkie! Sir,sir, we will jump? No,no, I can handle this!
"O ja ? Hoe dan? Maar ja jumpen was eigenlijk ook geen optie! Want het is wel van heel hoog springen naar beneden , en wat doet hij als we beneden zijn?
Onze olifant bleef trompetteren,af en toe rende hij weer een stukje,draaide rond ,trompetterde etc! Wat zou er nu met hem aan de had zijn? Gestoken ofzo?
Nee, volgens de mahout was hij van streek omdat hij zijn maatjes miste! Hij was nog nooit eerder alleen op pad geweest en zeker niet deze route die hij niet kende! Na een angstig half uurtje werd hij wat rustiger! Wat bleek, we naderden de uitgang van het park en hij kon nu zijn maatjes weer ruiken! Het einde van ons avontuurlijk olifanten ritje zat er bijna op en na een kwartiertje werden we weer keurig op ons platformpje bij onze kamer afgezet! Ondanks alles toch een ervaring die we niet hadden willen missen

Foto's

f9cb0.jpg
f9cb0.jpg
AdriaanV
b27aa.jpg
b27aa.jpg
AdriaanV
0e66d.jpg
0e66d.jpg
AdriaanV
67aba.jpg
67aba.jpg
AdriaanV
99628.jpg
99628.jpg
AdriaanV
fc7fc.jpg
fc7fc.jpg
AdriaanV