West Hooglanden beste reistijd

Het weer voor het Westelijk Hoogland

Het is handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor het Westelijk Hoogland te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is voor het Westelijk Hoogland? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor het Westelijk Hoogland

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag voor het Westelijk Hoogland:Laat de maanden juni t/m midden september links liggen bij het plannen van je reis en je kans op regen is tot het minimum beperkt. De kou en hevige sneeuwval in de wintermaanden zijn alleen geschikt voor de echte diehards. Wie zonder extreme uitdagingen wil genieten van West Hooglanden kiest voor de periode maart t/m mei of oktober.


Reisadvies
Voor het Westelijk Hoogland geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
11 januari Nationale Dag van Eenheid, 19 februari Nationale Dag van de Democratie, 21 oktober Diwali, 9 november Dag van de Grondwet.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over West Hooglanden

Beste foto's & tips van West Hooglanden

'180038' door gorke '180038' door gorke

NepalWest Hooglanden

NepalWest Hooglanden

Aan het werk

gorke

In oktober is heel Bakthapur een grote graanschuur. Overal zijn de mensen bezig om het graan en de rijst te drogen.

'163381' door gorke '163381' door gorke

NepalWest Hooglanden

NepalWest Hooglanden

Meisje uit Bakthapur

gorke

Bakthapur de 'stad der getrouwen', is een van de drie koningssteden in de Katmanduvallei. Het is veruit de best bijgehouden historische plaats in de Kathmandu vallei. Baktapur bezit een onvoorstelbare schat aan hindoeïstische en boeddhistische architectuur. De meeste gebouwen van Bhaktapur dateren uit de 17de eeuw.

'185586' door gorke '185586' door gorke

NepalWest Hooglanden

NepalWest Hooglanden

Baardmans

gorke

Deze man zat te genieten op Taumadhi Tol in Bhaktapur.

Laat kaart zien