Pokhara

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Pokhara image

Pokhara

Pokhara
Nepal
Emiel-Myriam

Eindelijk begint de echte reis

Hallo allemaal,

We zijn net in Pokhara aangekomen. Myriam is eindelijk klaar met werken. Ze hebben erg veel kunnen doen en veel meegemaakt. En wel 2000 mensen geholpen.


Ik ben er zelf ook even geweest. Ze werken in een school en ik raakte al heel snel met de headmaster aan de praat. En hele aardige man die heel blij was dat hij eindelijk een beetje aanspraak had, want met die tandartsen kon hij natuurlijk ook niet veel. Dus hebben we samen een wandeling door het dorp gemaakt en gepraat (in gebroken engels) over het onderwijs daar en in Nederland. Erg leuk. Verder kon ik nog een paar opblaasbare globes uitdelen. Die vielen goed in de smaak zoals jullie op een van onze foto's kunnen zien.

Gisteren was de afsluitende dag en ook nog eens een feestdag, namelijk Holi. 'Happy holi' en je hebt een gezicht vol met verf. Wat ze vieren is moeilijk uit te leggen. Maar het doel is iedereen (vooral kinderen vinden het geweldig) zoveel mogelijk onder de (meestal rode) verf te smeren. Ik zag er niet uit, of juist wel. Heel leuk en bijzonder om dat mee te maken. Allemaal gekleurde gezichten. Hopelijk komt er nog een foto van op het net, als we later meer tijd hebben.

We konden overigens weer normaal reizen de afgelopen twee dagen, dankzij Holi. Dan wordt er zelfs niet geprotesteerd. Dus was het leven weer even normaal. Gelukkig maar, want ze hebben behoorlijk last van alle roadblocks gehad. Zoals met de truck door de rivier omdat er op de brug een groot vuur woedde.

Nu kan voor ons het echte werk beginnen. Morgen heel vroeg, 7 uur, vliegen we naar Jhomson. Een vlucht van wel 20 minuten. En dan eindelijk lekker wandelen. In drie dagen heen en weer naar Muktinath. Een bijzonder klooster bij de Annapurna (een berg).

Ik ben erg benieuwd hoe dat gaat en heb er heel veel zin in. 't Zal me benieuwen hoe ik reageer op de hoogte, want we klimmen uiteindelijk tot ongeveer 3800 meter.

Laat de uitzichten maar komen!

Dus even geen berichten, want we zijn in de bergen.

Groeten, Emiel