Pokhara

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Pokhara image

Pokhara

Pokhara
Nepal
Smilingfred

Trouwen in Nepal

:TROUWEN IN NEPAL. Hoe gaat dat eigenlijk ?

Op een van mijn reizen in Nepal ontmoette ik de reisleider Hari. Hij ging mij heel veel vertellen over door hem georganiseerde - en begeleide reizen en over hoe zijn wandel - en sportieve reizen waren en hoe zijn gasten zich voortzwoegden in het adembenemende hoogste berggebied van de wereld, de Himalaya.


Chitwan, de Himalaya , Budha Airlines, het land en de bevolking, zijn slechts een paar redenen om naar Nepal af te reizen. hari, mijn trouwe vriend in Nepal, kan u beter inlichten dan ik dat zou kunnen.

Zoals vermeld, we houden nog regelmatig contact met elkaar en zo blijft hij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het reiswezen en ik , als ik vragen heb over dingen die ik van Nepal wilt weten, kom ik dat onder meer via Hari te weten.

Omdat ik gedurende mijn verblijf in Nepal, van zeer dichtbij diverse meerdere typen van trouwerijen had meegemaakt, ging ik me afvragen hoe dat eigenlijk was, het trouwen in Nepal. En dus vroeg ik het Hari.

Hieronder zijn verhaal.
Wat betreft trouwen in de gehele wereld , daar kan ik niets over vertellen.
Wel kan ik het een en ander vertellen over mijn ervaringen met trouwen in Nepal.

Voor zover ik dat ervaren heb zijn er 4 typen van trouwen in Nepal.
1 Het geheel gearrangeerde systeem.
2 Gedeeltelijk gearrangeerd: dit is Liefde en gearrangeerd.
3 Het huwelijkssysteem van echte verliefden.
4 Trouwen via de rechter.

1 . Als we onze oude Nepalese geschiedenis bestuderen, werden toen al geheel gearrangeerde huwelijken door de ouders geregeld, in het speciaal door de vader, zoals dat nu ook is. Deze huwelijken zijn in de meerderheid van meer dan 50 %.

2 : dit is Liefde en gearrangeerd. Dit gebeurt het meest in de (grote) steden waar mensen elkaar ontmoeten bij allerlei gelegenheden. Ze leren elkaar kennen en van elkaar te gaan houden. Ze praten via hun bloedverwanten / families met de wederzijdse ouders hierover. Vrienden en mannen gaan naar de ouders van het meisje om toestemming te vragen voor een huwelijk en indien dit wordt geaccepteerd wordt het huwelijk gesloten conform het gearrangeerde huwelijk systeem. Ongeveer 10 + procent trouwen op deze manier. Opgemerkt is dat hiervan meestal goed opgeleide personen en werkende mensen gebruik maken.

3 . Dit gebeurd in steden, in dorpen, maar in ieder geval daar wisten / weten de ouders ervan dat het stel zelf zou beslissen.
In bewoonde gebieden trouwen 20 jarige vrouwen en 25 jarige mannen. In dorpsgebieden zijn dat 17 jarige meisjes en 20 jarige jongens. Dit komt door het gebrek aan opleiding. Het percentage is ongeveer 10 %.

4 Slechts goed opgeleide koppels, nadat ze van elkaar zijn gaan houden, trouwen op deze manier en zijn de meerderheid en sommigen worden ook gearrangeerd.

Mensen die een volledig gearrangeerd huwelijk hebben gesloten, voelen zich meer comfortabel omdat in het begin het stel elkaar niet kent, maar nadat ze getrouwd zijn, beginnen ze elkaar lief te hebben. Deze huwelijken blijven lang bestaan, de reden is omdat iedereen relatie van elkaar is. Vrienden zijn verantwoordelijk, bieden hun hulp in goede - en in slechte tijden en lossen problemen eenvoudig op.


Afgelopen 4 mei 2009 ging 1 van mijn familieleden een gearrangeerd huwelijk aan.
Het werd op 15 april 2009 geregeld.
De man is 27 jaar oud, hij werkt in Bahrein en vroeg gedurende 3 jaar om een huwelijk. In Januari 2009 begonnen we met onze zoektocht om een meisje te vinden en we vonden haar, via een familielid, in ons district, circa 12 kilometer ten oosten van ons huis. We gingen naar het huis van dat meisje, spraken met haar over het huwelijk en de kandidaat.
Daarna gingen we naar de man, spraken over onze pogingen tot nu toe gedaan en de resultaten ondervonden en vertelden hem dat het meisje een geschikte kandidate voor hem zou zijn. Ik wist dat ze de jongere zuster van mijn schoolklas kameraden was in 1987. Op 1 April besloten we om de verloving op 14 April te houden. We gingen naar het huis van het meisje waar circa 25 personen waren uitgenodigd om de verloving bij te wonen. Men gaf elkaar gouden ringen. Bloemen slingers en maaltijden werden aangeboden en de datum voor het huwelijk werd vastgesteld op 5 mei 2009.

Op 4 mei 2009 was de ceremonie als volgt:
Aan beide zijden voor de ingang van het huis werd een stellage gebouwd met onder meer daarbij verschillende ingrediënten, zoals bananen, meel, drank, etc. en er was ook speciaal brood, diverse soorten van bewerkt rijst zoals Kasar ( rijst meel ballen).
Op 5 mei 2009 ging de man die ging trouwen, samen met 175 familieleden naar het huis van het meisje die met hem in het huwelijk gaat treden. De hele dag duurde de ceremoniën van het trouwen, dansen, maaltijden, drinken, de rituelen tussen het huwelijkspaar, het gaan naar het huis van de bruid, het verwelkomen door de wederzijdse ouders, het kennismaken met elkaar, etc.
Na een ½ uur gingen we naar het huis van de bruidegom en verwelkomden de bruid en socialiseerden ons met de familie.
Op 6 mei 2009 hadden we een feest. Er waren 500 mensen uitgenodigd om op dit feest te komen. Nadat het feest was afgelopen, ging het nieuwe bruidspaar naar het huis van het meisje haar ouders.

Er worden grote - en vele cadeaus aan het bruidspaar gegeven. Het feest duurt eindeloos (zeer vermoeiend) en is een geweldige ervaring, die, als men de kans krijgt, je ook eens moet meemaken, al zou het alleen langs de zijlijn zijn.
Een bonte kleurenpracht, een geweldige herrie, en verder vertel ik u nog niet wat je te verwachten staat.

In 1 van mijn reisverhalen over Nepal, vertel ik ook het een en ander over de bruidskamer in het hotel, waar de jong geliefden de huwelijksnacht doorbrengen.


Dit - trouwen - artikel is geschreven door mijn Nepalese vriend Hari.
Voor verdere vragen over Nepal en het reizen, zoals wandelen, hiking, trekking, etc. in Nepal, neem contact op met hem.
Hieronder zijn adres.

Hari Timilsina
Team Leader(CEO)
Exciting Nepal Holidays (P.)Ltd
Email:timilsina_hari@hotmail.com


Fred Vorstenbosch 19 mei 2009.