Pashupatinath

Foto door Reisreporter sgtravel

In deze historische nederzetting vind je de invloed van de Romeinen terug. Een ruïnestad met de grootste en best bewaarde haven uit de Romeinse tijd. Restanten van badhuizen, theaters, straten met veel zuilen en van een oud cirsus zijn hier te zien.

Informatie over Pashupatinath

Beste foto's & tips van Pashupatinath

'1090134' door neretslok '1090134' door neretslok

NepalPashupatinath

NepalPashupatinath

Pashupatinath

neretslok

Pashupatinath is een heel bijzondere plaats. Het is een uitgestrekt tempelcomplex, een heilige plaats van de god Shiva. Hier vindt je aan de oevers van de rivier de Bagmati de logementen van de pelgrims en de zogeheten crematie-ghats, de lijkverbandingsplaatsen. Als westerling (niet-Hindoe) mag je niet overal komen, maar vanaf de overkant van het riviertje kun je alles goed zien. Er vinden altijd wel verbrandingen plaats en de as wordt later over het sterk vervuilde riviertje gestrooid. Als wij binnenkomen worden we meteen geraakt door de serene sfeer. Eigenlijk zijn we pottenkijkers bij een intiem ritueel, wat de verbranding van hun geliefde voor de nabestaanden toch is. Toch denkt men er hier allemaal anders over. We mogen kijken, en we hebben zelfs een paar foto’s kunnen nemen, hoewel het niet de bedoeling is om dit al te uitbundig te doen. Maar een paar foto’s, discreet genomen, kan wel. De plek vinden we mooi, het riviertje stroomt mooi weg het bos in en het klooster mag er ook zijn.

'848004' door sgtravel '848004' door sgtravel

NepalPashupatinath

NepalPashupatinath

Op de trappen bij...P

sgtravel

Op een vroege ochtend lopen pelgrims en sadhus op de trappen bij Pashupatinath, dit is één van de heiligste hindoe tempels van het Indiaanse subcontinent. Vele toeristen komen daar in tegen niet verder dan de crematie plek langs de rivier, recht tegenover de tempel zelf. Als je daarin tegen de trap tegenover de rivier op loopt vind je nog vele andere tempels in een mooie bosrijke omgeving. Hier is het een stuk rustiger dan beneden en de tempels zijn minstens net zo mooi!!

'1096346' door neretslok '1096346' door neretslok

NepalPashupatinath

NepalPashupatinath

Pashupatinath

neretslok

Pashupatinath is een uitgestrekt tempelcomplex, een heilige plaats van de god Shiva. Hier vind je aan de oevers van de rivier de Bagmati de logementen van de pelgrims en de zogeheten crematie-ghats, de lijkverbandingsplaatsen. Als westerling (niet-Hindoe) mag je niet overal komen, maar vanaf de overkant van het riviertje kun je alles goed zien. Er vinden altijd wel verbrandingen plaats en de as wordt later over het sterk vervuilde riviertje gestrooid. Als wij binnenkomen worden we meteen geraakt door de serene sfeer. Eigenlijk zijn we pottenkijkers bij een intiem ritueel, wat de verbranding van hun geliefde voor de nabestaanden toch is. Toch denkt men er hier allemaal anders over. We mogen kijken, en we hebben zelfs een paar foto’s kunnen nemen, hoewel dit eigenlijk niet de bedoeling is. Maar discreet genomen, zullen we maar zeggen. De plek vinden we mooi, het riviertje stroomt mooi weg het bos in en het klooster mag er ook zijn.

Laat kaart zien