Oost Tarai reisblogs

Geknabbel in de hotelkamer

Thirza was er (tot 02 mei 2009) Gepost op 23 jan 103 reacties

Zondagochtend vroeg vertrokken we richting de Terai, het zuiden van Nepal. Na een ruim 5 uur durende busrit kwamen we aan op onze bestemming, Sauraha, een dorpje aan de rand van het Chitwan National Park. Het was er echt verschrikkelijk warm, bijna niet te harden, zeker 35 graden maar de omgeving was prachtig. Heerlijk rustig en weer totaal anders dan de Kathmandu Vallei. Na een korte sightseeing en een maaltijd zijn we 's avonds naar een traditionele dansvoorstelling van de Tharu people gegaan. Erg leuk om te zien. Hierna zijn we snel ons bed ingedoken want we waren allemaal nogal moe van de reis en de hitte.

Maar toen begon het avontuur... toen we in bed gingen liggen hoorden we een verschrikkelijk geknaag... Oh oh... Muizen? Ratten? We gingen op onderzoek uit maar konden echt niets vinden. Ondertussen bleef het geknaag gestaag aanhouden.. Met onze oren gespitst kwamen we tot de ontdekking dat het niets anders konden zijn dan houtwormen. En niet twee of drie.. nee, hele volksstammen houtwormen hadden zich verschanst in onze vensterbank, kasten en bedden. Dit beloofde een leuke nacht te worden. En ja, na een zeer slapeloze nacht kwam om 6.30 (veeeeel te vroeg...) de wake-up call.

Die dag stond een olifantsafaritocht op het programma. Met een olifantbereider en vier mensen in een bakje bovenop de olifant de bush bush door. Wat een ervaring! Maar terwijl we de rivier overstaken ging een van de andere olifantberijders nogal schreeuwen tegen die van ons.. En maar wijzen naar de band waarmee het bakje aan de olifant vastzat. What's wrong? Bleek dat de band aan een kant bijna helemaal doorgescheurd was en dat we dus binnen enkele minuten waarschijnlijk met bakje en al van de olifant zouden vallen. En ik kan je vertellen.. dit was geen leuk vooruitzicht in een rivier waar 50 meter verderop krokodillen lagen te zonnebaden. Maar mbv diverse olifantberijders werden er flinke touwen aan het bakje vastgeknoopt zodat we er niet af zouden vallen. Jaja.. de rest van de trip hebben mijn reisgenoot en ik doodsangsten uitgestaan bij ieder krakend geluidje. Maar het was zeker de moeite waard, we hebben neushoorns + babyneushoorns, herten, apen en krokodillen gezien. Die avond hebben we onze oordopjes tevoorschijn gehaald en redelijk geslapen met "zacht" geknabbel op de achtergrond. Wat een dag!

Thirza Positie 37245 (0 p.) Lid sinds 10-12-2008 Foto's en tips: 24 Blogs: 1 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties bij deze blog

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Heerlijk.
Ik krijg al ernstige jeuk bij piepende deuren dus dit was een survival geworden voor me.
Maar zelfs je olifantentrip is goedgekomen.
Levert allemaal toch weer een spannend verhaal op.

vulture1960

Door: vulture1960 • Geplaatst op

Kraak kraak kraak, een spannend avontuur, moi verhaal

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Ja, leuk vakantie..... hahaha. Dat lijkt mij ook niet een echte relaxte trip. Al niet om van zo'n hoogte te vallen, maar helemaal niet terecht te komen in die volle krokodillenrivier...... Gelukkig is het goed afgelopen. Leuk verhaal!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.