Oost Tarai

'137181' door indi '137181' door indi

NepalOost Tarai

NepalOost Tarai

Rimpels

indi

Deze oude vrouw trof ik in het Chitwan-park. Het is een vrouw van de tharu-stam.

'447759' door reysigers '447759' door reysigers

NepalOost Tarai

NepalOost Tarai

Al lang geen wasbeurt

reysigers

Kinderen fotograferen is altijd leuk, ze zijn ze spontaan. Ik weet niet of dit een jongen of meisje is maar aan het speldje in het haar, denk ik een meisje. Haar sailors shirtje heeft al lang geen wasbeurt meer gehad. maar wat maakt het uit!!

'494719' door reysigers '494719' door reysigers

NepalOost Tarai

NepalOost Tarai

Vol trots

reysigers

Een doorleefd gezicht heeft ze, ze heeft een zwaar leven gehad en nog, ze heeft veel in de buitenlucht gewerkt. Zo'n neussieraad lijkt me lastig maar vol trots toont deze Thary vrouw haar sieraad.

'484641' door passiefoto '484641' door passiefoto

NepalOost Tarai

NepalOost Tarai

Geboorteplaats Boeddh

passiefoto

Lumbini is de geboorteplaats van Boeddha en ik vond het een heel bijzondere plek om te bezoeken, omdat het boeddhisme me erg aanspreekt . Plm. 543 voor Chr. geleden werd prins Siddharta Gautama hier geboren, vlakbij de grens van India.Er waren weinig westerlingen, maar wel veel mensen uit India en Nepal, die deze heilige plek willen bezoeken en willen mediteren. De mensen op deze foto rond de heilige Bodhi boom lijken afgeleid, maar elders zie je daar wel mensen in opperste concentratie. In de directe omgeving zijn talloze boeddistische kloosters en tempels te bewonderen. De plaats Lumbini zelf is redelijk klein, met een hoofdstraat waaraan voornamelijk kleine hotels en winkeltjes zitten. Je kunt er goed eten bij het 'The 3 Fox' restaurant.

'502485' door AdriaanV '502485' door AdriaanV

NepalOost Tarai

NepalOost Tarai

Vissertjes in de late

AdriaanV

Nog eentje voor het slapen gaan. Een avondwandeling rond het dorpje Sauraha in de Terai leverde dit mooie plaatje op van twee jonge vissertjes die met een stokje en een draadje toch nog wat visje wisten te versschalken.De Late avondzon geeft er een mooi kleurtje aan

'139270' door gorke '139270' door gorke

NepalOost Tarai

NepalOost Tarai

Chitwan NP

gorke

Royal Chitwan National Park is het oudste Nationale Park in Nepal. Het ligt in de subtropische Terai laagvlakten, ca. 150 km. vanaf Kathmandu. Chitwan is in 1973 uitgeroepen tot beschermd gebied en heeft een oppervlakte van 932 km². In 1984 is het Park door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. De flora en fauna van Chitwan behoren tot de meest gevarieerde in Azië. Er leven hier meer dan 43 soorten zoogdieren, 450 soorten vogels en 45 soorten amphibieën en reptielen

'416214' door reysigers '416214' door reysigers

NepalOost Tarai

NepalOost Tarai

Zonnestralen

reysigers

Varen met een uitgehakte boomstam en krokodillen tegenkomen die zich ophouden bij de Rapti rivier. Vogels spotten, genieten van de stilte en de zonnestralen zoals hier.

'488446' door reysigers '488446' door reysigers

NepalOost Tarai

NepalOost Tarai

Festival of colours

reysigers

Goed bekend over de hele wereld, de Holi Festival of Colours is een van de oudste Hindoe festivals waargenomen tijdens de lente, zowel volwassenen als kinderen Nemen deel aan de viering. Holi is een tijd om van de afgelopen winter de somberheid te verplaatsen en de kleuren van het voorjaar te vieren. Het Festival van Colours wordt elk jaar gevierd in de Hindu maand Phalguna op de dag van de volle maan,aan het einde van februari of begin maart. De viering omvat vreugdevuren en hindoes douchen elkaar met water en gekleurd poeder. Het Festival wordt gevierd door alle leeftijden in zowel Nepal als India. Wil je op zo'n daar liever niet aan deelnemen, of voorzien worden van allerlei kleuren, zoals dit meisje, dan is het soms verstandiger om op je verblijfsplaats te blijven.

'445472' door reysigers '445472' door reysigers

NepalOost Tarai

NepalOost Tarai

Leve de klamboe

reysigers

In de zomer kunnen er erg veel onaangename beestjes terecht komen in de slaapkamer of elders. Om toch een goede nachtrust te krijgen is het verstandig om zo'n beschermer boven je bed te hebben. Leve de klamboe. Deze man is ijverig bezig.

'497183' door reysigers '497183' door reysigers

NepalOost Tarai

NepalOost Tarai

Blij met een ballon.

reysigers

Altijd leuk om kinderen blij te maken. Hier zo met een ballonnetje, die we altijd mee nemen als we naar Azië gaan. Altijd beter dan als ze snoepgoed te geven, alhoewel ik ook daarin wel eens zondig. Deze kleuter is er ook blij mee al kijkt ze wat verlegen.

'402572' door Donna '402572' door Donna

NepalOost Tarai

NepalOost Tarai

Trots

Donna

Nadat deze vrouw klaar was met het werk in het rijstveld kwam ze onze richting op en mocht ik een foto van haar maken. Ze paste perfect in de groene achtergrond van het rijstveld. Ik heb al een foto van haar geplaatst toen zij aan het werk was. Haar trotse houding viel me echt op.

'291799' door jdevaan '291799' door jdevaan

NepalOost Tarai

NepalOost Tarai

Baden in de Narayani.

jdevaan

Deze foto heb ik gemaakt tijdens een vroege tocht met een boomkano over de Narayani River. Deze rivier ligt langs het Chitwan Nationaal Park in het zuiden van Nepal. De omstandigheden waren mistig, tijgers, neushoorns of ander groot wild hebben we niet gezien, wel wat vogels en deze man die zijn ochtendtoilet in de rivier begon.

'410425' door reysigers '410425' door reysigers

NepalOost Tarai

NepalOost Tarai

Time out

reysigers

Even haar handen op haar rug en mijn rug rechten, tijd voor een time out na een poosje visjes uit het de netten gehaald te hebben.

'414941' door reysigers '414941' door reysigers

NepalOost Tarai

NepalOost Tarai

Koolzaad

reysigers

De rijstoogst is voorbij en daarvoor in de plaats is koolzaad gezaaid. De velden in de Terai zijn nu geel gekleurd en ziet er vrolijk uit. Over een tijdje zal er veel rijst gepand worden.

'522543' door AdriaanV '522543' door AdriaanV

NepalOost Tarai

NepalOost Tarai

Zeven vrouwen bezig..

AdriaanV

Zeven vrouwen op een rij die bezig zijn met een hun rituelen aan de oever van de Trisuli en de Kali Gandaki rivier die hier samen komen en dat is voor de Hindus een heiige plek Tip: Ben je in buurt, b.v. in Sauhara, huur een auto liefst in de morgen en bezoek Devghat! Een mooi autoloos sfeervol dorp,mat leuke kleine straatjes,ashrams,tempels,heilige grotten, mooie types,natuur,bergen,heilige rivier,mensen bezig met hun rituelen , en ontdek wat ik nog vergeten ben te zeggen

'489016' door reysigers '489016' door reysigers

NepalOost Tarai

NepalOost Tarai

Ze kijkt toe....

reysigers

Ze kikt toe in een hoekje van haar huis, hoe haar dochter graan maalt op een maalsteen om er chapati van te kunnen maken. Chapati’s zijn platte broodjes, die bijna dagelijks gebruikt worden hier in Nepal. Zeker eens proeven!!

'401508' door Donna '401508' door Donna

NepalOost Tarai

NepalOost Tarai

Kleurenspel

Donna

In de Terai, het vlakke grensgebied tussen India en Nepal, leeft het Madhesi volk. Bijzonder aan dit volk is dat zij immuniteit hebben ontwikkeld tegen malaria. Deze vrouw was druk bezig in het rijstveld en viel op door de prachtige combinatie van haar kleding met het groen van het rijstveld.

'415898' door reysigers '415898' door reysigers

NepalOost Tarai

NepalOost Tarai

Bruid

reysigers

Spontaan worden we uitgenodigd om een huwelijksviering bij te wonen in Sauraha. We komen in een klein protestant kerkje terecht. De bruid is gekleed in een prachtige witte jurk. Bijna de hele viering zit ze gesluierd voor haar uit te staren, tot dat het belangrijk moment komt en de bruidegom haar sluier omhoog ligt, haar een krans omhangt en ze elkaar het ja-wood geven.

'399887' door reysigers '399887' door reysigers

NepalOost Tarai

NepalOost Tarai

Ze straalt

reysigers

Ze is op weg naar school. Ze is gekleed in een groen rokje, sweater en mutsje. Onder haar sweater een blauw bloesje wat aan een wasbuurt toe is. Ze straalt helemaal.

'401807' door reysigers '401807' door reysigers

NepalOost Tarai

NepalOost Tarai

Huiswerk

reysigers

Ze komt net terug van school, dit keurig in de vlechten en schooluniform gestoken meisje.Nog even en ze kan haar schooluniform uitdoen en is vrij. Ze heeft wel opdrachten van school dus nog wel huiswerk maken.

'393393' door reysigers '393393' door reysigers

NepalOost Tarai

NepalOost Tarai

Blij en tevreden

reysigers

Hij is heel blij en tevreden met zijn speeltje. Hij rent en rent op zijn blote voetjes en legt hele afstanden af met zijn fietsenband.

'542772' door JannavEek '542772' door JannavEek

NepalOost Tarai

NepalOost Tarai

Riksjarijder met blik

JannavEek

Als ik de zandstraatweg van het dorp Sauraha wil oversteken naar onze Lodge, moet ik wijken voor een voorbijsnellende riksja. Dan maar even een portret schieten.

'398542' door reysigers '398542' door reysigers

NepalOost Tarai

NepalOost Tarai

Bananen bladeren

reysigers

Ze is op weg naar huis en heeft zojuist bananen bladeren gekapt. Waar het voor dient weet ik niet, ze kan het op verschillende gebruiken.

'451469' door reysigers '451469' door reysigers

NepalOost Tarai

NepalOost Tarai

Langer plezier

reysigers

Altijd fijn kinderen blij te maken. Teveel snoepjes is niet goed voor ze, alhoewel ik het soms ook niet kan laten. Een ballon is een alternatief en ze hebben er meestal langer plezier van.