Oost Tarai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Oost Tarai image

Myr op de fiets, nieuws en foto's (eindelijk)

Oost Tarai
Nepal
Emiel-Myriam

Myr op de fiets, nieuws en foto's (eindelijk)

Hallo allemaal,

Het blijft hier spannend. De protesten gaan nog steeds door en tot aan vanmorgen wisten we niet of de deelnemers aan het dentalcamp wel aan het werk konden. Ze wisten namelijk niet of ze uberhaupt het dorp uit konden komen. Misschien gaan we wel fietsen zei Keshav met een grijns.
Hij en docter Raj, de lokale dokter en mede-organisator hebben gisteravond en vanochtend sinds zes uur vanalles proberen te regelen. Zo hebben ze onder andere contact gezocht met de lokale leiders om een vrijgeleide te regelen. Dat is niet helemaal gelukt.
Dus, zoals Keshav al zei, 20 tandartsen en mondhygienisten op de fiets in hun witte pakjes door Chitwan, twee kleine trucks met voorraden er achteraan. Ze zijn gaan fietsen om hun goodwill te tonen, fietsen mag nl, en hopelijk kunnen de trucks dan ook langs de blokkades.

Inmiddels begint het nieuws de kranten hier ook te bereiken. Daarom vinden jullie hieronder drie linkjes naar lokale kranten (in het Engels) die het een en ander uitleggen. Erg interessant om even te lezen.
- The Kathmandu Post
- The Himalayan TImes
- Nepali times

En. Nu ik even de tijd heb is het me gelukt om enkele foto's te plaatsen! Dan geeft toch een mooier beeld. Je vind ze niet bij de blogs maar bij de foto's uiteraard.

Groeten en ik jullie horen snel hoe alles is gegaan vandaag.

Foto's

0b925.jpg
0b925.jpg
Emiel-Myriam
b08fc.jpg
b08fc.jpg
Emiel-Myriam
b08fc.jpg
b08fc.jpg
Emiel-Myriam