Namche

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Namche image

Namche

Namche
Nepal
RiaG

6 weken Nepal. Trektochten Langtang en Gokyo Ri met een Nepalese vriend

Date: Mon, 10 Oct 2005 12:13:34 +0000

Gokyo Ri.

23-9. We vliegen in een tweemotorige Twinotter van KTM naar Lukla in 45 minuten. In Lukla ziet het blauw van de politie. Lukla is zo'n beetje het grensgebied waar de Maoïsten nog niet zijn doorgedrongen. Tussen KTM en Lukla (Jiri-Lukla) zitten veel Maoïsten en heb je kans als toerist om 5000 Rupie te moeten betalen als bijdrage aan hun strijd.
Je merkt meteen dat dit Pasang's thuis is. Onderweg naar een restaurant schudt hij alleen maar handjes. Na de lunch vertrekken we meteen richting Phakding (2624m), zo'n 3 uur lopen van Lukla. Tenzing is ditmaal onze drager. Er is een "wegomlegging" ze zijn een brug aan het bouwen dus is het even klimmen geblazen. Overal waar je nu loopt zie je grote Manistenen, grote rotsblokken beschilderd met de mantra O mani padme hum. In onze lodge Shangrila wordt ik na het avondeten uitgenodigd in de ruimte waar de porters en de sherpa's altijd samenkomen en kijken we gezamelijk naar een Bollywoodfilm (best wel te volgen met dat kleine beetje Nepali dat ik heb geleerd) en drinken we Thombo (boekweitbier).

24-9. Om 6 uur opstaan en zo'n 6 uur wandelen naar Namche Bazaar. We dalen eerst en lopen constant langs de Dudhkosi (melkrivier). We steken de rivier 5 keer over en lopen tijdens de oversteek over lange metalen bruggen versiert met veel gebedsvlaggetjes .Na de laatste brug begint een klim van ca. 500 m. Dan zijn we eindelijk in Namche Bazaar. Namche is hier "de grote stad". Hier kun je mailen en evt. wat kleding kopen voordat je echte trektocht begint. Onderweg zijn we nog een Kroaat tegengekomen die nu ook in ons hotel logeert. Toni, hij is seizoen werker in Kroatië en blijft nu 3 maanden in Nepal, voor de 5e keer. Hij hier ondertussen veel vrienden gemaakt.

25.9 Rustdag in Namche. We bezoeken het Sherpamuseum, dat op het legerterrein staat. Hier hebben alleen toeristen toegang. Nepalezen mogen i.v.m de Maoïsten niet naar binnen. Dus blijft Pasang buiten wachten. Daarna gaan we naar een privé sherpamuseum, waar je voor 100 rupie een echte sherpa keuken en gebedsruimte kunt bekijken. Hier hangen ook foto's en
krantenartikelen over de bergbeklimmers en de sherpa's vanaf de tijd dat Hillary met Tenzing Norgay de mt Everest beklom.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.