Kathmandu reisblogs

Wauw!

Emiel-Myriam was er(tot 16 mrt 2009) Gepost op 16 mrt 094 reacties

Namaste,

Weer eens een berichtje van mij (myr)...

De afgelopen dagen hebben we eigenljik vooral veel in de bus gezeten, maar wat is dat toch ook een avontuur zeg!
Gister dus met een jeep van Tatopani naar Pokhara en vanochtend zijn we om half 8 met de bus van Pokhara naar Kathmandu gereden. Wat je onderweg allemaal ziet vanachter het raam is niet voor te stellen. Het is zo'n compleet andere wereld waarin wij nu zitten. Nederland is voor mijn gevoel enorm ver weg.
Ook omdat je hier zoveel meemaakt en ziet op 1 dag, hebben we allebei het gevoel alsof we hier al maanden zitten.

Vandaag zat ik weer met mijn neus tegen de (vieze) ruit gedrukt. Zo zie je de prachtige dagelijkse tafereeltjes aan je voorbij gaan. Veel lemen huisjes met golfplaten of rieten daken. In de deuropning vaak een klein vies kindje met een bord rijst op schoot, oma ligt op een rieten matje in de schaduw te slapen en overal lopen wat kippen, geiten en ossen rond te scharrelen op het erf. Op de akkers zie je de vrouwen met prachtige (vaak rode) kleding de nieuwe zaailingen van de rijstplantjes inbedden en even verderop is een man de grond aan het omploegen met 2 ossen. Niks niet machinaal, maar alles dus gewoon nog met de hand. Het geeft mij bijna het gevoel alsof ik door een openlucht museum rijdt en de entreeticket was de vliegtuigticket hiernaartoe.

Als je hier een poos bent ga je op een gegeven moment alles wat er om je heen gebeurd normaal vinden, maar af en toe ben ik mij er ineens weer van bewust dat het een voor ons toch een vreemde wereld is waar we zijn.

Een paar uur geleden zijn we dan aangekomen in het Summithotel en wauw wat is dat enorm luxe zeg! Voor ons beide voor het eerst dat we in zo'n luxe hotel slapen en ik moet toegeven dat dit wel wat toevoegt aan ons honeymoongevoel!
De komende 8 dagen zullen ook behoorlijk primitief zijn (Keshav sprak ons net nog even en waarschuwde ons er nogmaals voor dat wij geen 'high expectations' zouden hebben). Nu is het inderdaad zo dat we na een paar dagen trekken in de bergen eigenlijk al aan het genieten zijn van de meest simpele dingen zoals de electriciteit die het doet en warm water uit de kraan. Ik ben vooral heel erg blij dat ik eindelijk weer alles op de menukaart durf te bestellen! Mijn lijf is namelijk al vanaf de eerste week enorm aan het prosteren tegen al het vreemse nepalese eten en vooral de gebrek aan hygiene overal. Vanavond dus even een niet-vegetarisch gerecht voor de verandering en daarna heerlijk in een warm bad, mmm....

Emiel-Myriam Positie 18483 (0 p.) Lid sinds 03-01-2009 Foto's en tips: 39 Blogs: 18 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Terug naar huis...
0 1
Gepost op 25 maart
Nepal Kathmandu
Tamang Heritage Trail
0 1
Gepost op 24 maart
Nepal
Wees flexibel in Nepal
0 2
Gepost op 15 maart
Nepal Annapurna

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Heeey,

Ik ben vreselijk jaloers, gun jullie de luxe, en kom Emiel wel pesten met toetsen en vervelende leerlingen als hij weer terug is. Geniet er dus nog maar even van.

Groetjes,

Tjerk.

Door: • Geplaatst op

Hey Myr en Miel!

heerlijk hoor die verhalen.
Het weer begint hier weer wat lente achtige trekjes te krijgen.
Dat is natuurlijk nix in vergelijk met waar jullie daar van genieten.
Mooi dat stukje bezinning wat je krijg als je ziet wat een mens eigenlijk echt nodig heeft.
Sterkte de komende trip, zo te horen is er nog niets mis met jullie conditie, jullie wandelen heel wat af.
Hopen dat de darmen ook weer even mee gaan werken!

Groetjes van buur Dirk.

Door: • Geplaatst op

Ha Wereldreizigers!

Indrukwekkend wat julllie allemaal meemaken en zien! Wat een reis. En ook nog historisch, gezien alle politieke ontwikkelingen. Prachtige sfeervolle foto's en mooie verhalen, het doet echt verlangen naar ook zo'n reis. Maar ja, niet net getrouwd, daar moeten we nog iets op bedenken. Die foto van de jongen die achteloos de kop van een geit in zijn hand heeft, wat een wereld. Eigenlijk jammer dat we zoveel authenticiteit verloren hebben in het westen; we kunnen niet terug, maar op zo'n oorspronkelijke samenleving kan ik best jaloers zijn. Geniet er van op je verdere reis!

ga je goed

Wim

Door: • Geplaatst op

Hee lieve Myr!

Leuk om ervaringen van jullie allebei te lezen. En op Hyves houdt Leo ook nog soms een blog bij, ook heel leuk, dus ik ben echt enorm op de hoogte, jullie hoeven me niks meer te vertellen als jullie thuiskomen :-P.

Bijzonder hè, dat zo'n andere wereld zo gewoon wordt en als je dan weer thuis bent, kun je je bijna niet meer voorstellen dat je er geweest bent. Eigenlijk jammer dat zo'n gevoel niet altijd kan blijven. En dat je kan genieten van een hotel met een zacht bed, doortrekkende w.c. en warm water en het als luxe beschouwt, terwijl je zoiets hier gewoon eist. Grappig.

Maar goed, geniet nog even van jullie honeymoon!

Liefs, Karin.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.