Kathmandu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kathmandu image

Kathmandu

Kathmandu
Nepal
Emiel-Myriam

Swayambunath, Monkey Temple

Hallo allemaal.

Voor degenen die mijn stijl niet herkenden ;),het vorige bericht was van Emiel.. En de komende zal ik waarschijnlijk ook wel schrijven, want Myriam heb ik net op de bus gezet naar Chitwan. Zij gaat aan het werk en ik trek eerst nog wat rond Kathmandu.

We zijn nog maar twee dagen verder en ik heb het gevoel dat er al minstens een week om is. Zoveel indrukken krijgen we hier en zoveel hebben we al gezien.

Eerst maar terug naar vrijdag. Nadat ik het vorige stuk had geschreven zijn we op pad gegaan. Even op de kaart kijken en dan op gevoel de halve stad door naar Monkey Temple. Wat een gave tocht! Je hoeft maar een stap buiten Thamel (toeristenwijk die ook al bijzonder is) en je bent in een heel andere stad. Heel veel stof, mensen, auto's, riksja's en alles door elkaar.

Straten die op liggen, dus heel veel stof, want het is hiet hardstikke droog en heet. Sorry om jullie dit te moeten melden, maar het is hier tegen de 30graden en strak blauw! Dat is behoorlijk wennen overigens... Maar wel lekker. 's Avonds koelt het dan weer goed af en dat slaapt toch wel weer prettiger.

Maar goed onderweg naar de Temple krijg je al een mooie indruk van het echte Kathandu. Een slager met stukken vlees aan de stoffige straat met veel vliegen. Dus je begrijpt dat zelfs een overtuigd carnivoor als ik hier al snel vegetarier wordt... Vis is ook geen optie want dat lag een deur verder in de zon. Tja.

Na een klein half uurtje zagen we een heuvel voor ons (nog lang geen berg) met een hele mooi pagode erop. (Foto's komen snel, hoop ik..) Een hele lange trap er naar toe, steeds steiler en aan weerszijden vol met beelden. En daartussen allemaal smerige aapjes die heen en weer rennen. Nergens bang voor.

Daarboven hadden we een fantastisch uitzicht en je verbaasd je over de hoeveelheid beelden, gebedsmolens en mensen die tussen door offers brengen. En dat alles in een walm van wierook.

Kortom je waant je echt meteen in een hele andere wereld.

Emiel