Kathmandu reisblogs

Nepal, bijna gebeten in Chitwan door een krokodil

smilingfred was er (tot 27 okt 2009) Gepost op 27 okt 091 reacties

FRED in Nepal, bijna gebeten door een krokodil.

Ik ben 2 x in Nepal geweest om een seminar toerisme te geven.
Na afloop van mijn seminar in Kathmandu, vertrokken we per taxi, links en rechts over de straat rijdend, naar het circa 2,5 uur verderop gelegen indrukwekkende Nationaal park van Chitwan. Eigenlijk een must voor iedereen die naar Nepal gaat. Indrukwekkende bergpassen, snel stromende heldere rivieren, apen die zich slingerend van de ene naar de andere boom wagen. De hoogste berg van de wereld, cultuur, natuur, een uitdaging om daar te genieten van de natuur en cultuur van Nepal.
Kinderen langs de weg die grote stenen met en ijzeren hamer in stukjes bikten. Een kleurrijk geheel.
Eenmaal aangekomen in Chitwan, werd in ondergebracht in een wit privé hotel. Geweldig!. Het was tijd voor een diner. Helaas werkte het elektriciteitsnet alleen van tijd tot tijd en op dat moment kon er niet gekookt worden. Op een vuurplaats werd een open vuur gemaakt en hierop werd ons voortreffelijke diner klaargestoomd. Een wandelaar had een gitaar meegebracht en dus werd er muziek gemaakt. De volgende dag maakte ik op de rug van een olifant een trip door het dichte oerwoud. De olifanten persten zich als groep gemakkelijk door de ruige begroeiingen heen. Tot op een moment, toen plotseling de olifanten (en hun berijders) tot op circa 3 meter afstand voor een neushoorn met baby kwamen te staan. Wat een geweldig gezicht. De olifanten vormden een cirkel om beide dieren, begonnen luid te trompetteren en de neushoorns trokken zich rumoerig terug. Even verderop zagen we op afstand een tijger in het woud. Apen sprongen links en recht van ons. Na de olifanten gebaad hadden, kwamen we terug in het kamp. We gingen in een open gehakte boomstamboot een ritje over de heldere ondiepe rivier maken. Overal waren prachtig gekleurde vogels. In het ondiepe water overal vissen. Ik had het warm en zocht verkoeling door mijn handen in het water te houden. De bootsman gilde naar mij, sloeg zijn peddel bij mijn handen in het water en ik schrok. Wat bleek: een grote krokodil naderde mijn handen op slechts 1 meter afstand, gereed om toe te bijten. Hij wees me erop dat langs de rivier, op zandplaten nog veel meer krokodillen lagen. Het was wel een geweldige ervaring Chitwan. Ik dankte de bootsman uitbundig voor zijn koele optreden in dit prachtige land. Mijn Nepalese reisleider Hari ( timilsina_hari@hotmail.com) heeft me nog veel meer avonturen in dit prachtige land laten beleven in: - Natuurlijk Nepal -.

Fred Vorstenbosch
08122008

smilingfred Positie 30178 (0 p.) Lid sinds 27-10-2009 Foto's en tips: 17 Blogs: 53 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vietnam duurzaam toerisme
0 2
Gepost op 05 januari
Vietnam Centraal Vietnam
Vietnam van Noord naar Zuid
4 2
Gepost op 30 november
Vietnam
Voroneszh centraal Rusland vakanties
4 1
Gepost op 17 oktober
Rusland Centraal Rusland

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Par la presente je confirme le plaisir que j'ai eu a effectuer un trek avec Narayan Pandey ( son email: cnp.kd2@gmail.com /skype narayan892 ).
Outre sa connaissance du metier, il a toujours montre une grande disponibilite pour modifier legerement le planning du plan de base, et ce pour nous etre agreable. Avec lui aucun probleme pour trouver a se loger, manger a notre faim et toujours pret a nous aider en toutes circonstances.
Bien que ne parlant pas le francais, son anglais est vraiment largement suffisant pour comprendre les differents membres du groupe et se faire comprendre. Certains ont ainsi pu ameliorer leur connaissance de l'anglais, en plus du plaisir de decouvrir le Nepal sous tous ses aspects.
Je souhaite a tous ceux qui tentent cette aventure d'en revenir aussi enthousiaste que moi-meme.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.