Kathmandu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kathmandu image

Medische stages in Kathmandu

Kathmandu
Nepal
Sabineworktheworld

Medische stages in Kathmandu

Lieve lezers,

Dolblij ben ik met mijn baan als Country Manager van NL & BE van Work the World. Altijd ben ik bezig om voor medische studenten dé perfect passende stageplaats in Afrika, Azië en Zuid-Amerika te vinden!

Onze bestemmingen en locaties worden altijd zorgvuldig uitgezocht door onze ervaren Program Managers: wij bieden bijvoorbeeld alleen medische stages aan in veilige en stabiele landen en hebben vaak jarenlange relaties met de ziekenhuizen en klinieken waar wij onze studenten of vrijwilligers heen sturen.

Nu hebben wij net onze aller nieuwste bestemming gepresenteerd en daar wil ik vandaag graag een stukje over bloggen. Ken jij een student geneeskunde, verpleegkunde, verloskunde, fysio of tandheelkunde: deel deze blog dan vooral met hen. Professionals zijn trouwens ook meer dan welkom om extra werkervaring op te komen doen in Kathmandu.

Kathmandu! De bruisende hoofdstad van Nepal, waar oude tijden herleven in een modern jasje. Waar de medische zorg op het omslagpunt staat van traditioneel naar nieuwe ontwikkelingen. De stad waar de locals jouw vaardigheden net zo waarderen als jij hun gastvrijheid. Ervaar het zelf!

Kathmandu, gelegen aan de voet van het grootse Himalaya gebergte, ademt een rijke geschiedenis, de oudheid vind je terug in alle kleine straatjes. In de kleine cafe's en het nachtleven gluurt ook de moderne geest stiekem om de hoek. Kortom, alles wat je nodig hebt voor een unieke ervaring in het buitenland!

Traditioneel, spiritueel, modern
Wandel door het labyrint van straten en kijk je ogen uit in de bijzondere wereld van tempels en paleizen. Kathmandu is aan het veranderen: waar vroeger koningen de paleizen bewoonden, worden ze nu ingezet als kantoren voor het ministerie. Diezelfde ontwikkeling vind plaats in de medische wereld. Steeds meer ziekenhuizen krijgen toegang tot moderne apparatuur en het belang van zorg dringt ook langzaam door in de afgelegen dorpjes in de bergen. Door de kennisdeling met artsen uit andere landen en samenwerkingsprogramma's als met Work the World, leert men er steeds beter hoe je ziektes en aandoeningen moet behandelen.

Hierbij verliest Kathmandu niet de kracht die ze put uit haar rijke verleden, want de manier van leven is in Nepal nog altijd gebaseerd op respect voor de natuur en voor elkaar. Je merkt dan ook snel dat het de mensen zijn die jouw ervaring zo bijzonder zullen maken, mocht je kiezen voor een stage in Kathmandu. Gastvrijheid, vrolijkheid, spontaniteit: alles krijgt een hele nieuwe betekenis als je mensen uit Nepal hebt ontmoet!

Het dagelijks leven
Kathmandu ervaar je het beste door er gewoon middenin te duiken. Te voet en via het openbaar vervoer word je ondergedompeld in de hectiek van de stad, en tegelijkertijd voel je dat je hier meer rust kunt vinden dan waar ook ter wereld. Drink een kopje koffie in een van de schattige cafe's die je steeds meer tegenkomt en geniet 's avonds van heerlijke dal bhat: een maaltijd van rijst en linzen. Dat klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar de Nepalezen gebruiken zulke smaakvolle (en pittige!) kruiden dat je je nu niet kunt voorstellen wat voor smaakexplosie dat teweeg kan brengen! Oh ja, je eet met je handen en bij voorkeur alleen met je rechterhand. Het zal even wennen zijn, maar na een paar weken ben je er net zo handig in als de locals dat zijn.

Highlights
Thamel is een van de meest bekende wijken in Kathmandu. Hier komen veel toeristen en backpackers en het bruist er dan ook van gezelligheid. Daarnaast zijn er nog wat bijzondere highlights die we graag met je delen. Binnenkort lichten we deze (en meer) uitgebreid toe in onze blog.

Durbar Square Pathan
Durbar Square vind je in Kathmandu, maar ook in Pathan. Pathan is een van de oude koningssteden van Nepal en is verworden tot een buitenwijk van Kathmandu. Je kunt er komen met de taxi, de fiets en zelfs te voet. Op Durbar Square in Pathan vind je allemaal leuke restaurantjes, winkeltjes en vooral: veel verborgen straatjes met prachtige plavuizen en versieringen. Een onontdekt juweel in Nepal!

Lijkenverbrandingen Pashupatinath
Je kent het wellicht van India, maar ook in Nepal verbrand men de doden om ze sneller hun volgende leven in te sturen. In Pashupatinath kun je kijken hoe deze rituelen en tradities plaatsvinden en van dichtbij de lijkenverbrandingen meemaken. Een bijzondere ervaring, waar je na afloop van bij kunt komen in het park, met rondspringende aapjes, op de hoek.

Moksh op Restaurant Road
Restaurant Road is ongeveer 10 minuten rijden vanaf Thamel en bekend onder de expats in Kathmandu. Er zijn, zoals de naam al zegt, veel restaurants en leuke kroegjes. Moksh is een relatief nieuwe kroeg, die veel weg heeft van een lounge. Buiten zijn haardvuren waar je erg knus omheen kunt zitten.

Budhanath Stupa
Een stoepa is een Boeddhistische tempel, waarvan je in Kathmandu veel zult vinden. De Budhanath Stupa is de grootste stoepa ter wereld en mag je niet missen als je in Kathmandu bent. Het indrukwekkende bouwwerk trekt zowel locals als toeristen en dat is absoluut terecht. Woorden schieten tekort, je moet er zijn om te begrijpen hoe bijzonder dit is.

Hermann Helmers Bakery
Niet al het eten in Nepal is pittig. Deze bakkerij maakt en verkoopt de heerlijkste lekkernijen in Kathmandu. Je hoeft er geen dagtrip voor te maken of apen voor te trotseren, Hermann Helmers Bakery zit gewoon midden in de stad. Taarten, cakejes, muffins, wit brood, bruin brood, hier maken ze alles. Proef het zelf!

De mogelijkheden
Wil je meer weten over deze fantastische bestemming en de mogelijkheden voor medische studenten? Dat kan! Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden die Work the World kan bieden in Nepal.

Groetjes!
Sabine

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.