Kathmandu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kathmandu image

Kathmandu

Kathmandu
Nepal
Emiel-Myriam

Vervolg Pashupatinath, enz.

Vervolg. Er is nl een maximum van 1000 woorden per bericht...

Je moet volgens de gids 8,4 miljoen keer reincarneren voordat je een mens bent! (nee, ik ben vergeten te vragen hoe lang dat duurt en wie dat heeft uitgerekend.) Je begint als aap, gaat het dierenrijk door en word via de hond (de laatste stap) een mens.

Toen zag ik dat er nogal wat rook over ons heen kwam, we stonden op een vijftig meter van de rivier bij een tempel. Er dwarrelde wat as naar beneden... Als je bedenkt waar de rond van is en op welke plek je bent, geen fris idee. Tijd om verder te gaan.

Myriam vroeg trouwens de gids of ze foto's mocht maken van de crematie. Iets wat je niet zomaar doet, het voelt enorm onbeschoft en ongemakkelijk. Maar zo vertelde de gids, zo lang je op gepast afstand blijft is dat geen enkel probleem. ' we cremeren niet voor niets in het openbaar. Iedereen mag het zien en er bij zijn.' Gelukkig, dus we hebben toch enkele foto's, want het is zo interessant en zo onwerkelijk om daar te zijn. Dat we het verhaal toch goed willen kunnen delen thuis.

Mensen, ik ben wel uitgetiept. Het is nu half vier, heel lekker weer. Dus tijd voor een Everest biertje op een dakterras.

Morgen vertek ik met Harmen uit Kathamandu. Een dag lopen en daarna nog twee dagen fietsen. Veel zin in.
Lekker de stad uit, want het is hier wel heel druk en vies. (en toch ben ik zo blij dat we hier zijn, watis dit bijzonder)

Groeten, Emiel