Kathmandu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kathmandu image

LangTang Trek

Kathmandu
Nepal
Elkehuub

LangTang Trek

We hadden 2 dagen de tijd om aan het Nepalese verkeer, het stof, de rochelende en spugende mensen en de drukte te wennen. Na 2 dagen begon de ware beproeving. Omdat we de Langtang Trek hadden uitgekozen als hike moesten we 10 uur in een lokale bus, om een afstand van 117 kilometer te overbruggen. Na 2 uur zagen we allemaal mensen in het ravijn turen....wij natuurlijk vanuit de bus meeturen...ja, hoor daar lag 'gewoon' een bus in het ravijn. Verder zaten er nog wat bussen vast in de modder of ze bliezen hun motor op tijdens het omhoog rijden van de weg...het waren 10 spannende uren, maar we kwamen levend in Syaphrubesie aan. Dit dorpje is het startpunt van onze 6-daagse trektocht door de Himalayas.

Dag 1: Na een goeie nachtrust gaat onze trekking beginnen. Met onze gids gaan we aan de wandel. Tot de lunchpauze gaat het eigenlijk best easy. Elke juichte te vroeg, het zware stuk moest nog komen. Gelukkig bereiken we redelijk optijd onze slaapplaats : Lama Hotel (2420 m.).

Dag 2: gaat vooral door de bossen. We zien veel apen, verschillende vogels en prachtige rhodondendrons en lopen langs een rivier die van watervalletjes aan elkaar hangt. De overnachting is in het dorpje: Langtang op 3475 m.

Dag 3: is een korte dag, maar ook een prachtige. We hebben geluk met het weer (het is stralend). We zijn aangekomen in Kyangjin-Gomba op 3850 m. Wat een schitterend uitzicht heb je hier! Besneeuwde bergtoppen overal waar je kijkt! Hier hebben we gerelaxt en uitgerust en lekker in het zonnetje genoten van het uitzicht, daar doe je het voor!

Dag 4: Allebei niet zo goed geslapen (het is ijskoud ’s nachts) en we moesten er ook nog op tijd uit! Want er was nog een bergtop te beklimmen : de Kyanjin Ri (ca. 4400 m). Deze klim ging gelijk (bijna gevaarlijk) steil ophoog! Zo steil dat bij de eerste ‘break’ Elke besloot om terug te gaan naar ons ‘base-camp’. Een verstandig besluit, het was nog zeker 2 uur ploeteren (was erg zwaar) voor de top bereikt was!! De beloning was er wel naar. Je bent nog dichter bij de Himalaya toppen en doordat de zon net was opgekomen, maakte de lichtinval het nog net iets specialer. Daarna naar beneden. Een Nepaleze brunch gehad en terug naar het dorp Langtang.

Dag 5: Vandaag was het verder afdalen over bekend terrein we liepen vanaf Langtang naar Bamboo 2 dorpjes waar we de weg omhoog ook hadden aangedaan. Toch lijkt het een totaal andere weg… In plaats van door de Vallei naar boven te kijken, kijken we nu van boven de groen vallei in; sprookjesachtig.

Dag 6: Van Bamboo terug naar het beginpunt Syaphrubesie. Deze tocht duurde ongeveer 3,5 uur, een kort dagje dus. Gelukkig maar want Elke had zich gisteren (aan het eind van dag 5) verzwikt en moest lopen met een ‘dik ei’ op de enkel. In Syaphrubesie konden we uitrusten van deze 6 daagse trek tocht en hebben we onszelf op een biertje en lekker eten getrakteerd. Dat hadden we wel verdiend.

De volgende dag was de dag van de beruchte busreis… Het was 9 uur ‘billenknijpen’ geblazen in een oude stinkbus die rakelings over de randen van de afgrond reed. Gelukkig goed aangekomen in Kathmandu.

Foto's

f1d08.jpg
f1d08.jpg
Elkehuub
bee16.jpg
bee16.jpg
Elkehuub

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.