Kathmandu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kathmandu image

Kathmandu, Patan,Pokhara, Sarangkot, Bhaktapur

Kathmandu
Nepal
JHulst

Kathmandu, Patan,Pokhara, Sarangkot, Bhaktapur

Dag lieve mensen!

De knoop is door gehakt op 24 mei jl.! Wij gaan dit keer helaas niet naar Tibet! We hebben er alles aan gedaan samen met onze gids Lumbum, die we voor de Tibettour geboekt hadden. Helaas waren er in deze korte tijd geen 4 andere nederlanders te vinden voor onze datum en tour. Niet te lang bij stil staan onze reis is fantastisch en weer door huppekee. Gelukkig is het niet zo dat dit onze enige reis van het jaar is! Hahahaa we hebben nog effe, Wihoeiiiiiiiii!! Wat in het vat zit verzuurd niet , hebben we weer iets om naar uit te kijken en over te dromen voor een volgende keer!
Wij zeggen hoera hoera hoera want wij gaan morgenochtend, 31 mei 2012 met het vliegtuig 8 dagen naar Bhutan! Weer een droom die in vervulling gaat, het kan niet op wat geweldig! Dit gaat een prive rondreis worden met gids en chauffeur, gezellig met z'n 2 tjes zonder andere lui erbij, komt u maar! We zijn zeer benieuwd en hebben er gigantisch veel zin in!
In de afgelopen week hebben we genoeg gezien en beleefd, ondanks " de Strike van 3 volle dagen die we gehad hebben. Dan is dus alles dicht hier in Nepal, behalve de fietsverhuur, gelukkig! Gevolg/uitkomst na de strike er gaan nieuwe verkiezingen komen voor de nepalezen. We zijn met de fiets naar de Monkey tempel Swayambhunat en naar Pashupatinath geweest. Dit is een groot Hindu tempelcomplex. Voor de nepalese hindu's is dit komplex hetzelfde als wat Varanasi is voor de Indiers. Dit is dus DE plek om als hindu gecremeerd te worden. Dit is ook gaande wanneer wij er zijn, het blijft bizar en intens om dit bij te wonen. Van de hindu's naar de boedhisten, op naar Boudha met het fietsje! Boudha is een verzameling van verschillende boedhistische leerscholen. We zijn enorm verrast door de overweldigende stupha dier hier staat. Dit is 1 van de grootste van Nepal. Adembenemend wat een blij en rustig gevoel krijg je hier!
Thamel waar we een week hebben gezeten, zeg maar gerust Lloret de Mar of Kreta! Foi wat een drukte en lawaai souvenirshop na souvenirshop. Niets voor ons! Daar in Thamel heb je gelukkig ook nog cultuur nl o.a Durbar Square.
Durbar betekent:paleis. Het is het oude stadse koninklijke plein met alle fijne traditionele nepalese architectuur vandien. In Patan,( is niet veel an) zijn we ook op Durbar Square geweest. een nogal overschat iets in de planet vinden wij! Ook in Bhaktapur zijn we op Durbar Square geweest, dit is een mooi oud stadje met copplestones. Hier zijn we niet met het fietsje naar toe gegaan maar met de motor, Royal Enfield! geweldig zeg!
Om even weg te zijn van alle drukte, chaos en " stadsefratsen" zijn we naar de bergen gegaan. Pokhara, ligt tegen de bergen aan met meren, wel toeristisch maar een stuk rustiger. We zijn o.a. naar de peace pagoda met de motor geweest! Als de examinatoren van Jaap zijn rijkunsten hier hadden gezien, was ie in 1 keer geslaagd. Effe off road stijl omhoog met nien acheterop! Shapoo! In Sarangkot zaten we boven op de berg in het Sherpa resort, wauw wat gaaf! Omringd met het uitzicht op de Annapurna Himalaya, hoogte tussen de 6997 meter en 8167 meter. Helaas voor ons is de lucht grijs, dit is jaarlijks zo vanaf eind mei, met zonsopkomst, rond 04.30 uur is er een kleine glimp van te zien. Verder zijn we met de motor naar Tibetaanse vluchtelings dorpen geweest. Hier hebben we ongeveer twee uur doorgebracht op een boedhistisch instituut: het Pema Ts'al Sakya monastic institute, samen met de monniken. We hebben zitten praten over de Tibetaanse situatie voor de vluchtelingen en de Tibetanen in Tibet. Dit was een bijzondere ontmoeting, we hebben ook geluncht met ze.

Oja Irene nog van harte gefeliciteerd!

Liefs Jaap en Janine

Foto's

8bf19.jpg
8bf19.jpg
JHulst
4e776.jpg
4e776.jpg
JHulst
ecf7f.jpg
ecf7f.jpg
JHulst
67831.jpg
67831.jpg
JHulst
4e776.jpg
4e776.jpg
JHulst

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Kathmandu, Patan,Pokhara, Sarangkot, Bhaktapur"

  • profile image comment
    Door Corriedewinter• geplaatst op 31 May 2012 | 14:52:51

    Bhutan is fantastisch. Wat zullen jullie gaan genieten. Groet, Corrie

    Bericht aangepast op 08:12:32