Kathmandu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kathmandu image

Kathmandu

Kathmandu
Nepal
Bengel

De laatste dagen

Hoi hoi,

Terwijl ik dit zit te tikken zit ik al weer thuis! Toch willen we jullie de laatste dagen in Nepal en India nog even laten meegenieten.
Op 4 november zijn we terug gevlogen vanuit Pokhara naar Kathmandu. We hadden in de lonely Planet gelezen dat je aan de linkerkant van het vliegtuig moest gaan zitten om de Himalaya mooi te zien. In dit erg kleine (30 pers) propellorvliegtuigje was er geen stoelreservering mogelijk, dus gewoon op tijd bij het vliegtuig zijn! Als eerste gingen we dit toestel in met de stoelverdeling: dubbele stoel (2 zits) rechts en enkele stoel links. Het werd dus achter elkaar op de enkele rij met de camera op schoot. Prachtig om eens in zo'n klein toestel te vliegen. Helaas echter was de vlucht een uur uitgesteld door mist en tegen de tijd dat we in de lucht zaten waren er zo veel wolken dat we geen enkele berg hebben gezien. Na 20 min stonden we ook al in Kathmandu waar we de rest van de dag wat rustig aan gedaan hebben (zwembadje, winkelen, cocktail en eten).
Maar dan is het de 5e en gaan we weer eens erg vroeg ons bed uit, maar nu om de Mount Everest te gaan zien!
We hebben een 'mountainflight' geboekt en om 7.30 uur (na een uur wachten) stijgen we op en het weer is nu wel goed. Wat een schitterend uitzicht op de net door de zon verlichte immense toppen van de Himalaya! De vlucht duurt ongeveer 3 kwartier en het hoogtepunt is toch zeker de Mount Everest, die we vanaf een paar kilometer prachtig mooi zien liggen. Dichter bij zullen we niet snel meer komen ben ik bang! Het hoogste puntje land ter wereld.....
Na deze geweldig mooie ervaring doen we het een paar uur rustig aan en rond de middag gaan we wederom naar het vliegveld voor de vlucht naar Delhi. Hier zijn we in het begin van de avond en we liggen er vroeg in vandaag.
In de ochtend van 6 nov hebben we nog een stadstour door Old-Delhi op het programma staan, waar we beginnen bij Rajghat, de plek waar volksheld Mahatma Ghandi gecremeerd is. Grote drukte van Indiërs hier. Vervolgens lopen we door het enorme Rode Fort om de tour af te sluiten in Jama Mosjid, de grootste moskee hier (25.000 mensen kunnen er in!).
De rest van de dag doen we niets meer dan wat slapen en lezen, want om 01.45 uur staat de taxi ons al op te wachten om ons alweer naar het vliegveld te brengen.
We vliegen om 04.15 uur weg en aan onze reis is zo'n beetje een eind gekomen, want om 12.30 uur (onze tijd) zijn we geland op Dusseldorf Airport na een tussenlanding in Dubai en niet snel later zijn we weer thuis!!

Leuk van alle reacties weer en een selectie van de foto's zullen binnenkort te zien zijn op Columbus.

Groeten van Alies en Bengel