Nepal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Greenline Bus

Nepal


De Greenline Bus is een goede kwaliteit bus waarmee je op iets comfortabelere manier tussen Kathmandu, Pokhara en Chitwan in Nepal kunt reizen. Er komen nog nieuwe lijndiensten bij.

Voor gemiddeld 15-18$ enkele reis reis je in een luxe touringcar met airco, krijg je een fles water en een lunch aangeboden. Er zijn een aantal stops onderweg om iets te eten of naar de wc te gaan en je bagage zit goed opgeborgen onder in de bus. De stoelen zitten goed, al blijven de wegen natuurlijk wel slecht onderhouden en zul je dus best nog wat heen en weer slingeren hier en daar.

Voordeel van deze bus vond ik zelf, dat je in de ochtend vertrekt (en op tijd!) en dan rond 2/3 uur op je bestemming aankomt. Je hebt onderweg geen last van drukte in de bus of verdrukking van de hoeveelheid mensen die mee willen en je bagage zit veilig weggeborgen.

Nadeel van de bus vond ik dat je niet in contact bent met de Nepalese bevolking en dus achteraf geen stoere verhalen kunt vertellen over geiten aan boord, keiharde Nepalese-Hindu-muziek of vreemde mensen die je aanstaren of met je willen praten terwijl ze geen Engels kunnen... wat toch wel een beetje bij een reis naar een ver land hoort!

Maar mocht je tijdens je reis door Nepal toch even behoefte aan rust en iets meer comfort hebben, dan is de bus zeker een aanrader.

Website: [url="http://www.greenline.com.np/" target="_blank"]www.greenline.com.np[/url]

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.