Dakhsin Kali vaccinatie

Ga je op reis naar Dakhsin Kali, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Dakhsin Kali. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Dakhsin Kali en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Dakhsin Kali kan namelijk van gebied tot gebied in Dakhsin Kali verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Dakhsin Kali nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Dakhsin Kali.  

Informatie over Dakhsin Kali

Beste foto's & tips van Dakhsin Kali

'1000909' door ejbaaijens '1000909' door ejbaaijens

NepalDakhsin Kali

NepalDakhsin Kali

Dakshin Kali Tempel

ejbaaijens

Ongeveer 22 kilometer van Kathmandu ligt de Dakshin Kali Tempel. Het lijkt vrij dichtbij, maar het laatste deel van de route is dermate slecht dat je er meer dan een uur over doet. De Dakshin Kali Tempel is één van de belangrijkste tempels van Nepal. De tempel is gewijd aan de god Kali en ligt ten zuiden (Dakshin) van Kathmandu. mensen komen van heinde en verre om hier de godin Kali te eren met een offer. Op dinsdag en zaterdag is het erg druk. Wij waren er op een andere dag. Het was rustig ook omdat we er in het regenseizoen waren. Wel fijn omdat je in alle rust rond kan lopen en oog in oog met Kali kan staan. Ondanks de rust genoten we van het sfeertje. Er werden wel offers gebracht, maar we hebben geen bloederige taferelen gezien (hadden we wel over gelezen). Nadat je langs Kali gelopen bent is het goed de heuvel op te lopen. Daar heb je een aantal piepkleine restaurantjes waar je smakelijke gerechten kan eten of gewoon een colaatje kan drinken. Je kunt er in de omgeving wandelen. Ook op de terugweg gestopt m op enkele plaatsen te wandelen.

Laat kaart zien