Chitwan NP

'503713' door reysigers '503713' door reysigers

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Oversteken.

reysigers

Het Nationaal Park Chitwan is het oudste nationale park in Nepal. Het dateert uit 1973 en ligt in de Terai, het laagland in het zuiden van Nepal. Hier steken olifanten de rapti rivier over.

'489162' door NNancyJanssen '489162' door NNancyJanssen

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Olifantje rijden

NNancyJanssen

In Chitwan Nationaal Park kun je, gratis, op een olifant foto's maken in het water terwijl hij je een frisse douche geeft. Als grote dierenliefhebber heb ik niet zoveel met het gebruiken van dieren op deze manier, ik vind dat de beesten lekker hun eigen gang moeten kunnen gaan en niet op commando moeten functioneren. Dit Aziatisch olifantje stond te wachten op de volgende toeristen, ik vond hem te leuk en wilde hem graag van dichtbij fotograferen. Chitwan is het oudste nationale park van Nepal. Er is een behoorlijke kans dat je de gepantserde Chitwan neushoorn in het wild gaat zien en met veel geluk zie je misschien ook luipaarden, beren en wilde olifanten.

'524779' door reysigers '524779' door reysigers

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Koeienhoedster

reysigers

Het Chitwan National Park is opgezet in 1973 en is het oudste nationale park in Nepal. Prachtig om het park te verkennen per jeep, olifant of te voet en hopen de je een tijger, neushoorns, etc..tegen komt, wat meestal wel het geval is, zeker met de jeep. We wandelen hier aan de rand van het park en komen deze koeienhoedster tegen.

'525185' door reysigers '525185' door reysigers

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Chepang,

reysigers

Ze woont hier met haar moeder en haar man. Ma is al over de 90 jaar, zij al tegen de 70 jaar oud. Echt goed weten ze het niet. Samen wonen ze in een klein hutje, gemaakt van hout en stro. Ze is een Chepang. De Chepang zijn één van de meest geïsoleerde stammen van Nepal en India. In Nepal leven ze in de Lothar Khola regio, ten oosten en ten westen van Kandrang Garhi. De Chepang leven vaak met drie generaties wonen in hetzelfde huis. Als een familie veel zonen heeft, of als een zoon veel vrouwen heeft, dan wonen de mannen afzonderlijk van hun vrouwen en kinderen. Wassen doen ze zich maar zelden of nooit. In het dorp waar wij op dit moment zijn heeft een Nederlandse familie voor watervoorzieningen en watertanks gezorgd. Ze controleren ieder jaar, heb ik gehoord. We zijn hier op Chepang trekking. Je kan het in 3 of 5 dagen doen. We deden er 3 dagen over. Het is een midden- zware trekking.

'459028' door sgtravel '459028' door sgtravel

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Village life

sgtravel

Tijdens mijn verblijf in Chitwan NP verbleef ik in een afgelegen lodge midden in de natuur, niet ver hier vandaan was het dorpje Pithauli. 2 dagen per jaar mogen de inwoners van dit dorp dood hout sprokkelen binnen de grenzen van het park, hier doet het hele dorp aan mee en op alle mogelijke vervoersmiddelen proberen ze zo veel mogelijk mee te krijgen.( deze mensen waren wel even onderweg voor ze thuis waren.)

'515988' door reysigers '515988' door reysigers

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

De zon gaat onder

reysigers

De zo'n gaat onder in Sauraha, wat grenst aan het Chitwan Nat. Park. Het Chitwan National Park is opgezet in 1973 en is daarmee het oudste nationale park in Nepal. Het park is 150 ten zuidwesten van Kathmandu gelegen en in 4/5 uur te bereiken vanaf die stad. Het Chitwan park staat bekend om zijn grootte diversiteit aan zowel dieren als planten. Er leven meer dan 50 soorten zoogdieren en honderden verschillende soorten vogels. Je kunt er in drie dagen veel beleven, zoals een wandeltocht door de jungle en het maken van een kanotocht. Ook mogelijk om met een olifant je door het park te laten trekken. Dit alles met professionele gidsen. In de avond kun je genieten van een prachtige zonsondergang. Blijf je langer, huur dan eens een fiets en geniet van de countrysite en de meestal vriendelijke, lokale bevolking.

'502122' door AdriaanV '502122' door AdriaanV

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Olifanten in Sauraha

AdriaanV

Sauraha is een plek waar toeristen heen gaan voor 2 ,maximaal 3 dagen! Wat een verspilling van tijd en energie! Ze komen voor een ritje op de olifant door het oerwoud,een boottochtje over de rivier en hup weg zijn ze weer! Een goede tip,blijf wat langer!! Neem je in intrek in b.v. Sapana Lodge, een heerlijk hotel net buiten het dorp,waar nog rust en ruimte heerst.Een hele behulpzame staf,prachtig restaurant, een plek om tot rust te komen.Huur een fiets,neem een rit op een ossenkar,bezoek de dorpjes er omheen, en maak kennis met de aardige bevolking!

'462724' door reysigers '462724' door reysigers

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Namaste

reysigers

Ze begroet me met een"Namaste", gebaar. Hoewel het woord Namasté nagenoeg niet rechtstreeks of simpel te vertalen valt, zijn overal ter wereld vertalingen en verklaringen te vinden, zoals: De goddelijke in mij groet de goddelijke in jou, of (Ik) toon eer aan het innerlijke licht in al wat leeft. Het woord Namasté kan zowel een woord als een gebaar zijn.

'508794' door reysigers '508794' door reysigers

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Verrassend

reysigers

Het Nationaal Park Chitwan is het oudste nationale park in Nepal. Het dateert uit 1973 en ligt in de Terai, het laagland in het zuiden van Nepal. Hier steken olifanten de rapti rivier over. Terug naar Sauraha, het dorp grenzend aan deze rivier. Iedere keer weer als ik hier wandel, kom ik iets verrassends tegen.

'490352' door JannavEek '490352' door JannavEek

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Olifantengras

JannavEek

Op jeepsafari in Chitwan NP (UNESCO werelderfgoed) rijden we langs een veld olifantengras waar juist deze dag de fik in is gezet. Het gras kan erg hoog worden, tot wel 7 meter, zo wordt de vegetatie vernieuwd en wordt voorkomen dat het dicht gaat groeien tot een bos. .. En dan komt een van de rangers op een olifant langs.

'502373' door AdriaanV '502373' door AdriaanV

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

De eenzame fietser

AdriaanV

Als mooie afsluiting van deze mooie dag een foto die genomen is in de omgeving van Sauraha.De avond valt,het wordt wat nevelig, de ondergaande zon kleurt de hemel in mooie zachte tinten.Alles ademt rust en vrede.en dan verschijnt er een eenzame fietser die dan plotseling het beeld een extra accent geeft

'536242' door reysigers '536242' door reysigers

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Chepang meisje

reysigers

Ze is een Chepang meisje en we ontmoeten haar in een klein dorpje waar we een paar keer de nacht doorbrengen. Primitief maar erg leuk. De Chepang zijn één van de meest geïsoleerde stammen van Nepal en India. In Nepal leven ze in de Lothar Khola regio, ten oosten en ten westen van Kandrang Garhi. De Chepang leven vaak met drie generaties wonen in hetzelfde huis. Als een familie veel zonen heeft, of als een zoon veel vrouwen heeft, dan wonen de mannen afzonderlijk van hun vrouwen en kinderen.

'508545' door reysigers '508545' door reysigers

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Verplaatsen

reysigers

We zijn hier bij het Chitwan Nat. Park in het plaatje Sauraha. Van hieruit maken we vaak lange wandelingen. Binnen in het park met een gids maar daarbuiten alleen of met andere mensen. Ieder keer is het weer een verrassing wat je tegen gaat komen. Hier een herder die zijn vee verplaatst om ze elders te laten grazen.

'492394' door carolienduistermaat '492394' door carolienduistermaat

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Vrouwenwerk

carolienduistermaat

We zien dat hier regelmatig langskomen, die vrouwen die altijd met die zware vrachten op hun rug lopen te sjouwen. Van deze dame was bijna niets meer te zien toen ze met die bos op weg ging. Gelukkig had ik ook een foto gemaakt toen ze er onder kroop, waar ze ook nog wel om kon lachen.

'492753' door channeke '492753' door channeke

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Brutaaltje!

channeke

Chitwan NP is het oudste nationale park in Nepal. Het dateert uit 1973 en ligt in de Terai, het laagland in het zuiden van Nepal. Voorheen was het een jachtgebied. In 1984 werd het park Werelderfgoed vanwege zijn rijke fauna en flora, met name de zeldzame Indische neushoorn en Bengaalse tijger (bron Wiki). Het is een heerlijke omgeving. Tijdens een bezoek daar kwam ik dit wat smoezelige meisje tegen. Echt een brutaaltje, maar een heerlijk kind. Kampioen gekke bekken trekken :-). Samen met haar moeder zocht deze kleine deugniet de interactie met ons.

'461639' door niekdeha '461639' door niekdeha

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Wandelend blad...?

niekdeha

Een 30-tal km van het Chitwan National Park ligt het dorpje Devghat. Het is een belangrijke plek voor alle hindoes uit Nepal. Om bij het dorpje te raken moet je over de hangbrug naar de andere kant van de rivier... Alles wordt dan ook via de hangbrug aangebracht. Zo kwamen wij deze zwaar beladen man tegen... van ver was het net een hoop wandelende bladeren!

'504194' door carolienduistermaat '504194' door carolienduistermaat

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Tharu-vrouw

carolienduistermaat

In het Chitwan NP een bezoek gebracht aan een Tharu-dorp. Het Tharu Village, zoals het officieel heet, is een toeristische attractie. Nazaten van de Tharu wonen hier nog op de traditionele manier. De binnenkant van hun woning wordt rijkelijk beschilderd met dieren zoals olifant, paarden, papegaaien. Ook worden op de wanden veel bloemen geschilderd. Het dorp geeft een goed inzicht in hun cultuur. De Tharu zijn de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. Uit onderzoek blijkt dat ze hier al eeuwen hebben geleefd. Over hun afkomst is niet veel bekend. Hun karakteristieke gelaatsuitdrukkingen doet vermoeden dat ze van Mongoolse afkomst zijn. Sommige wetenschappers claimen na dna-onderzoek dat het migranten zijn van de Thar-woestijn in India. Anderen roepen dat het de nazaten zijn van vluchtelingen van het Muslman-regime. Deze vrouw woonde helemaal in haar eentje in een huisje in het bos.

'502350' door AdriaanV '502350' door AdriaanV

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Pelgrim op weg naar d

AdriaanV

Deze al aardig oude en krom getrokken pelgrim is op weg over de keiige rivierbank naar de heilige rivier de Trisoli bij Devghat om hier enige ceremoniële handelingen te verrichten

'525301' door JannavEek '525301' door JannavEek

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Klim in een boom

JannavEek

We hebben menig krokodil gespot op onze jeepsafari. Tip: mocht je ooit door een krokodil achterna gezeten worden, loop dan zigzaggend weg en klim in een boom. Krokodillen zijn snel, maar hebben op het land problemen met het maken van scherpe bochten. Fijn toch dat we op stap zijn met een ranger met alle nodige kennis, wat zou ons nu nog kunnen gebeuren ~

'530819' door reysigers '530819' door reysigers

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Waterpret.

reysigers

Het Chitwan National Park is opgezet in 1973 en is daarmee het oudste nationale park in Nepal. Het park is 150 ten zuidwesten van Kathmandu gelegen en in 4/5 uur te bereiken vanaf die stad. Het Chitwan park staat bekend om zijn grootte diversiteit aan zowel dieren als planten. Er leven meer dan 50 soorten zoogdieren en honderden verschillende soorten vogels. Je kunt er in drie dagen veel beleven, zoals een wandeltocht door de jungle en het maken van een kanotocht. Ook mogelijk om met een olifant je door het park te laten trekken. Dit alles met professionele gidsen. In de avond kun je genieten van een prachtige zonsondergang.

'527768' door reysigers '527768' door reysigers

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Schattekes

reysigers

Chepang Hill Trekking (1945m) is ten noorden van Chitwan National Park. Chepang heuvel biedt een spectaculair uitzicht op de bergen en een prachtig uitzicht op de zonsopgang en zonsondergang. Bij helder weer zie je het uitzicht een reeks toppen van de Himalaya. Onderweg daar naar toe kom je door kleine dorpjes van de Chepang en andere etnische groepen. Bij een van zo'n huisje ontmoet ik deze schattige kindjes die wat stoeide met elkaar.

'451586' door reysigers '451586' door reysigers

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Open vlakte

reysigers

Ze is op stap met haar koeien. Zo te zien moeten ze ook iets kwijt. Het is hier meestal vrouwenwerk. Als ze me ziet, kijkt ze me verwonderd aan want wat doet zo'n vrouw hier op een open vlakte.

'459130' door sgtravel '459130' door sgtravel

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Meisje in Pithauli

sgtravel

Tijdens mijn wandeling door het dorpje Pithauli werd ik van alle kanten geroepen door de kinderen of ik een foto van ze wilde maken. Nu ben ik de moeilijkste niet en doe dit graag voor ze, natuurlijk moest het resultaat wel gelijk bekeken worden!!!

'554175' door RoyanvanVelse '554175' door RoyanvanVelse

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Tropisch Nepal

RoyanvanVelse

Ik heb redelijk wat gezien in Nepal, maar van alles vond ik het tropische Chitwan toch het leukst. Misschien omdat ik de kou en de bergen een beetje beu was na een paar weken in Tibet te hebben doorgebracht. Hier heb ik genoten van het national park, met olifanten, neushoorns, herten, krokodillen, prachtige vogels en zwijntjes. De tijgers hebben we weliswaar gemist, maar dit alles war al heel mooi.