Nepal

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nepal image

Nepal

Nepal
Azië
Emiel-Myriam

Nagarkot

Namaste.

De Nepalese groet. Het betekent zoiets als ' ik groet de god in jou'. Toch mooier dan hallo.

Vandaag ben ik met Harmen in Kathmandu in de auto gestapt en zijn we na een mooie rit dor de stad, buitenwijken en omringende platteland afgezet in Sanku. Een klein dorpje een uurtje buiten Kathmandu. Van daar zijn we in drie uurtjes naar Nagarkot gelopen. Een verzameling hotels op 1900 m hoogte. Met heel mooi uitzicht. Daarom staan ze hier.

ik was erg blij om de stad uit te zijn. Kathmandu is super interessant maar wel erg druk, stoffig en rokerig. Nu hebben we heerlijk in de schone lucht door het platteland gelopen. Eindelijk terassen! Niet met rijst maar wel met aardappels. Tja...

Onderweg hele mooie uitzichten en af en toe een mini-dorpje. We hebben zelfs twee schooltjes gepasseerd en zagen een optocht van kinderen in the middle of nowhere, die demonstreerder voor een schonere omgeven. Alleen demonsteren, niks opruimen. ;)

Gelukkig was de wandeling prima te doen. Maar 600 meter stijgen voel je wel. Zeker met een graadje of twintig. Een leuke opwarming voor onze latere 'echte' tochten.

Nu mijn nest in. Koud en met een gloeikop. Wat een combie.

Morgen worden we misschien gewekt net voor zonsopgang. Dan moet het uitzicht het mooist zijn. En bij heel helder weer kun je zelfs de Everest zien. Het zal wel knap koud zijn, maar vast de moeite waard. Nu nog hopen op een heldere lucht. Nu is het namelijk volledig bewolkt. Niks te zien. De eerste wolken sinds we hier zijn.

En morgen lekker fietsen (lees: afdalen) naar Baktapur. Volgens verhalen en fotos een hele mooie oude ' koningsstad'. Ik ben benieuwd.

Groeten, Emiel

Groeten, Emiel