Bhaktapur

'552535' door AdriaanV '552535' door AdriaanV

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Levendig straatbeeld.

AdriaanV

Wat zijn onze straten dan verschrikkelijk saai als je dit ziet! Hier blijf je toch naar kijken ( en naar terug verlangen! ) Een levendig straatbeeld in het oude stadje Bakthapur-Nepal Tip: natuurlijk moet je het mooie plein in het centrum zien,maar dwaal ook eens door de achteraf straatjes! Bijna geen toerist te zien! Die mogen niet zover van de reisleider denk ik!

'506179' door Bowral '506179' door Bowral

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Offerschaaltjes

Bowral

Onverstoorbaar lopen deze vrouwen al keuvelend over het Durbar plein in Bhaktapur. Ze zijn met hun offerschaaltjes op weg naar een van de vele tempels in de stad

'485245' door Rhodaxx '485245' door Rhodaxx

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Commerciële dames

Rhodaxx

In Nepal willen de meeste mensen met alle plezier op de foto. Deze drie dames proberen het commercieel aan te pakken, ze geven toestemming en vervolgens geven ze aan dat er betaald kan worden. Daar beginnen we niet aan dames, hoe pittig jullie er ook bij zitten!

'490442' door Rhodaxx '490442' door Rhodaxx

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Vreselijke ramp in...

Rhodaxx

Wat een afschuwelijke berichten bereiken ons uit Nepal. Prachtige historische gebouwen zijn er verwoest door de hevige aardbeving en dan hebben we het nog niet over alle mensenlevens. Ik kan deze ellende nog moeilijk bevatten. Over 3 weken vetrek ik naar Nepal, ik hoop dat we kunnen gaan, de mensen daar hebben het nu extra hard nodig dat er toeristen komen. Op deze foto het Durbar plein in Bhaktapur.

'463038' door Rhodaxx '463038' door Rhodaxx

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Kind met ballon

Rhodaxx

Als er een ding is dat op mijn lijstje staat om weer mee te nemen naar Nepal dan zijn het wel ballonnen. Dit meisje op het pottenbakkerspleintje weet in eerste instantie niet zo goed wat ze er mee aan moet maar even later zie ik haar er vrolijk mee spelen. Natuurlijk ga ik ook naar scholen om verantwoorde zaken te schenken, maar ballonnen zijn gewoon leuk voor de kinderen daar.

'244317' door gorke '244317' door gorke

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Werk

gorke

Bhaktapur is de op twee na grootste stad van de Kathmandu Vallei. De stad, ook wel Badgaon genoemd, is op vele manieren de stad waar de Middeleeuwse sferen nog het meest overheersen.

'491206' door channeke '491206' door channeke

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Zwaar leven!

channeke

In het straatbeeld in Nepal zie je vooral op de pleinen veel ouderen. Ook ouderen die moeten bedelen om iets te eten te kunnen kopen. Deze dame zit wat verscholen onder een van de stenen olifanten bij de ingang van een tempel. Heel de dag zitten, in de hoop dat toeristen een klein beetje geld geven. Geld geven doen wij in Nederland gelukkig erg gul de afgelopen dagen. De mensen hebben het hard nodig. Deze mevrouw had al een zwaar leven! Niet in te denken hoe dit nu moet zijn.....

'490552' door Rhodaxx '490552' door Rhodaxx

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Barsten

Rhodaxx

Barsten in de aarde Barsten in de potten op het plein in Bhaktapur Barsten in de samenleving Laat de mensen in Nepal niet barsten en ga erheen zodra het weer kan. Het is een formidabel land. Het zit er zeer waarschijnlijk niet in dat ik er over drie weken, zoals gepland, naartoe kan. Maar ik ben in gedachten bij de ontzettend vriendelijke bewoners van dit land.

'514512' door Rhodaxx '514512' door Rhodaxx

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Blaffende honden in d

Rhodaxx

Het is vroeg in de ochtend en nog mistig als we een wandeling maken door het wonderschone Bhaktapur. Als de mist langzaam optrekt zien we op het plein vol met historische gebouwen de Vatsala Durga tempel. De tempel werd gebouwd door koning Bhupatindra Malla in 1721 in Sikhara stijl. Langs de trappen van de Vatsala Durga staat een kleine bel die bekend staat als de Barking Bell of de blaffende bel, honden zouden gaan blaffen als de bel luidt.

'485135' door Rhodaxx '485135' door Rhodaxx

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Struinen door de...ac

Rhodaxx

Reizen naar verre landen brengt vaak met zich mee dat vooral de highlights op het programma staan. Daar is niks mis mee, maar mijn voorkeur gaat toch vaak uit naar het waarnemen en vastleggen van het alledaagse leven. Zoals hier in een achterafstraatje in Bhaktapur. Dat zijn de straatjes waar ik uren kan rondstruinen en kan genieten van de contacten met de mensen die ik tegenkom.

'490829' door silly '490829' door silly

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Pray for Nepal

silly

Op onze reis naar Nepal bezochten wij ook Bhaktapur, een prachtig stadje .Het is net of je 200 jaar terug in de tyd gaat, er heerst ook een ontzettende rustige sfeer.Deze meisjes droeg in haar mand allerlei groente en fruit. Ongelooflijk wat hier nu voor ramp gebeurd is ..het valt bijna niet te bevatten..

'491603' door NNancyJanssen '491603' door NNancyJanssen

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Vooruit met de geit!

NNancyJanssen

Een wandeling van Nagarkot naar Bhaktapur is echt aan te raden. Je komt door lokale dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan, je ziet eeuwenoude tempels, bebouwde terrassen, groene valleien en beboste heuvels. Om uiteindelijk in het schitterende Bhaktapur te eindigen. De wandeling duurt ongeveer 4 uurtjes, afhankelijk van tempo. Het is voor iedereen goed te doen. Deze mevrouw kwam ik tegen in een van de dorpjes onderweg, ze was aan de wandel met haar geitje.

'415002' door Rhodaxx '415002' door Rhodaxx

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

De allerliefste

Rhodaxx

Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik in Nepal was en ik koester nog steeds de mooie herinneringen aan dit land met zijn prachtige mensen. De leuke contacten met de vriendelijke mensen waren nooit van lange duur en ook niet diepgaand, maar toch hebben ze diepe indruk op me gemaakt. Op deze foto prijkt één van de allerliefste mensen die ik daar ontmoet heb.

'463214' door Rhodaxx '463214' door Rhodaxx

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Water verdelen

Rhodaxx

Deze vrouw kom ik tegen in een dokker straatje in Bhaktapur. Ze heeft net water gehaald en verdeelt het over verschillende teiltjes die in de zon staan en waarin zo dadelijk gewassen gaat worden.

'456801' door silly '456801' door silly

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Handige fiets

silly

Een plaats om te zitten heb je niet meer, maar wel een handig vervoermiddel om je citroenen te verkopen.Deze man kwam ik tegen ik de prachtige stad Bhaktapur.

'227876' door gorke '227876' door gorke

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Gezellig

gorke

Na gedane arbeid is het goed rusten. Deze dames zaten `s avonds nog even lekker de dag door te spreken. En ik moest daar natuurlijk weer een plaatje van schieten.

'494246' door channeke '494246' door channeke

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Oudere dame!

channeke

Ouderen in Nepal hebben het zwaar, net zoals in veel ontwikkelingslanden. Een bejaardentehuis zoals wij dit kennen is er niet. Gelukkig zijn er een aantal stichtingen die zich inzetten voor deze ouderen zo worden er mondjesmaat opvanghuizen voor ouderen opgezet. Toch is dit lang niet genoeg voor alle ouderen. Schrijnend om te zien. Deze oudere dame zit op haar kleedje voor haar huis. Op dit kleedje wordt het graan gedroogd.

'495492' door reysigers '495492' door reysigers

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Een spelletje

reysigers

Ze hebben de weg verspert, of het was zo, of deze kinderen hebben er een spelletje van gemaakt. We zijn hier in Bhaktapur, een stad ten oosten van Kathmandu. Deze oude koningsstad was ernstig vervallen, maar dankzij een stevige financiële injectie gepaard aan daadkrachtige hulp uit de Duitsland is de indrukwekkende middeleeuwse stad grondig gerenoveerd. Nu na de aardbeving op 25 april is er weer veel erfgoed verloren gegaan en zal het weer een tijdje duren voordat alles weer gerenoveerd zal zijn.

'485751' door Rhodaxx '485751' door Rhodaxx

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Vrouw op de markt

Rhodaxx

Het is best koud en mistig in de vroege ochtend dat ik loop te struinen door de straatjes rond het Durbar plein in Bhaktapur, maar er hangt een warme en gemoedelijke sfeer. Deze vrouw heeft wat groenten uit haar tuin geplukt in de hoop ze te verkopen.

'268164' door Jan-Petra '268164' door Jan-Petra

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Pottenbakker

Jan-Petra

De oude stad Bhaktapur ligt 15 kilometer van Kathmandu en vrijwel direct worden we gegrepen door de middeleeuwse sfeer die hier heerst. Het is heerlijk om door de smalle geplaveide straatjes te slenteren. Een van de leukste plekken is wel het pottenbakkersplein waar deze man aan het werk is.

'487018' door anjavast '487018' door anjavast

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Rijstoogst

anjavast

Vlak bij Bhaktapur kwamen we langs een boerderij. De rijstoogst was volop in gang. Op mijn vraag of we mee mochten kijken werd zeer enthousiast gereageerd en alles werd uitgebreid uitgelegd. Het was een mooie ervaring.

'521097' door akampermann '521097' door akampermann

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Spelen met niets

akampermann

Een lege fles, kruid of onkruid, een paar gebroken bakstenen. Een meisje met snotterbel houdt haar vingers verborgen. Ze is druk met iets, maar onthult het niet. Nog niet. Misschien is het niet af, misschien geheim en misschien ook wel niet voor mij bestemd om te zien. Ze speelt met haar fantasie, stelt zich dingen voor en is heel even afgeleid door de camera. Haar ogen zeggen dat ze niet veel tijd heeft en liefst door wil gaan met haar creatie. Ik laat haar, die snotterbel uit Bhaktapur.

'355389' door erictkindt '355389' door erictkindt

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Typisch hoofddeksel

erictkindt

het hoofddeksel dat het jongetje draagt is heel erg typisch voor Nepal maar het zijn meestal de oudere mannen die dit dragen. dit jongetje was de enige jongeling die ik zag met zo'n hoedje

'487520' door erictkindt '487520' door erictkindt

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Achter het muurtje

erictkindt

in de buurt van Bakthapur vind je heel van baksteenfabriekjes waar er hele familie werken en die wonen daar dan op het domein zelf in armtierigewoningen. deze jongen is misschien nog iets te jong om mee te helpen maar ik zag daar toch kinderen van zes jaar die wel meehielpen wat toch wel erg is