Nepal Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Iceman halfnaakt op de Everest

Gepubliceerd: 29 mrt 2007
0

Half naakt en bij dertig graden onder nul de Mount Everest beklimmen. Zonder extra zuurstof, gehuld in een korte broek, muts, hand- en bergschoenen. Een april start dit nieuwe avontuur van Wim Hof uit Amsterdam, houder van negen ‘kourecords’. “Als je iedere dag een koude douche neemt, leef je zomaar een paar jaar langer”, aldus het droge commentaar van de beroepsavonturier.

Als hij de 7060 meter haalt krijgt Hof, ook wel ‘The Iceman’ genoemd, een vermelding in het Guinness Book of Records. Hij wil daarna nog doorklimmen om dat record meteen te breken. Met hem gaan vier Amerikanen en zes sherpa’s mee de berg op. De klim wordt onderverdeeld in etappes, ieder deel wordt een aantal keer afgelegd om aan het hoogteverschil te wennen. Elke etappe wordt één keer half naakt gelopen.


De top van deze hoogste berg ter wereld ligt op 8848 meter. Vanaf achtduizend meter bevat de lucht nog maar dertig procent van de hoeveelheid zuurstof op zeeniveau. Dit kan ernstige bijverschijnselen veroorzaken, zoals acute hoogteziekte, gezichtsverlies, bevriezing, onderkoeling, haperende ademhaling, hartaanvallen en hallucinaties. Het gebied rond de top wordt dan ook niet voor niets de ‘death zone’ genoemd.

Bron: Het Parool

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Nepal artikelen
Reisnieuws
Bizar: man beklimt Mount Everest in één dag!

04 jun 2017, De Franse Kílian Jornet flikte het onmogelijke: hij beklom de Mount Everest in slechts 26 uur tijd! En dat zonder enige vorm van bescherming of extra zuurstof. Alsof het niks is ... Bekijk hier de video van zijn epische avontuur.

0
Reisnieuws
5 paden die volgens ons pas over 5 jaar gebaand zijn

28 feb 2017, Nu mensen mobieler en reislustiger zijn dan ooit wordt het aloude Columbus-principe 'buiten de gebaande paden treden' steeds moeilijker. In plaats van ons te richten op de meest onontdekte plekjes in het heden kijken we eens vooruit, vijf jaar de ...

0
Video
Columbus-team op pad. On the road in onbekend Mustang

10 feb 2017, Schrijfster Ynske Boersma en fotograaf Malou van Breevoort brachten de geïsoleerde Nepalese regio Mustang voor ons in kaart. Al ging dat niet zonder slag of stoot. Ze zagen twee vluchten gecanceld worden, trotseerden bergwegen terwijl het ijzelde...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.